47276  15. 5. 2013 10:33:40 - moni2710

Ako sa vyrovnať z rozchodom - depresie

Dobry den,
mam taky problem stretla som muza tyzden pred mojim odchodom do svajciarska. zalubili sme sa blo to rychle na prvom stretnuti bol sympaticky dobre sa nam kecalo a na druhom ma zobral na estergom do sturova tam padol aj prvy bozk po ceste domov. bola to laska na prvy pohlad ale musela som odist hned nato do svajciarska. par dni ked som uz bola v svajciarsku som mu povedala ze robim casnicku ale v erotickom salone. zlozilo ho to neveril tomu. nemyslela som si ze mu to tak ublizi. ale kedze sme si slubili ze na seba pockame tak sa rozhodol ze ajtak chce byt somnou...cely cas ked som bola vonku sme boli v kontakte cez skype a pisali sme sa jak sa mame radi a co vsetko budeme robit a ze budeme spolu. konecne nastal den ked som sa vratila na slovensko nemohli sme sa jeden druheho dockat...bolo to ako v rozpravke zamilovany konecne sme sa objali citili jeden druheho milovali sme sa. bolo to nadherne nikdy som necitila tolko lasky a vasne naraz on sa tak velmi o mna staral nebola som mu lahostajna nosil ma na rukach...az jeden vecer ked sme sa vracali z prirody tak sme sa zacali bavit ze nemam peniaze a ze ja musim spet do svajciarska a potom to prislo...povedal mi ze jak to cele v sebe dusi ze jak ho to boli cely cas len mi to nechcel povedat nechcel mi ublizit...povedal mi ze on sa cez to nedokaze preniest ze mu to vadi strasne moc jemu vadi to miesto on mi veri ze robim len casnicku ale on nechce dievca ktore robi na takom mieste. viete ja som mu povedala ze sa tam uz nevratim ale on mi povedal ze on nezabudne a on sa trapi a nechce tak zit:( :(:( cim dalej a viac sme to rozoberali bolo to horsie a horsie....kazdy druhy den ked dosiel ku mne sa o topm rozpravat bol chladnejsi a nechcel nijake riesenie...videl len to jedno to zle:( a tak to aj dopadlo uz ma nechce ani vidiet nenavidi ma totiz ja som mu pisala denne aj 50 smsiek ako ho lubim a chcem byt s nim a volala som mu asi to nebolo spravne ale mne bolo zle na vracanie z toho vsetkeho zacala som brat lieky prothazin a lexaurin ktory mi doteraz ublizuje...mam z neho nocne mory musim si ho proste dat:( ja ho milujem ale on uz somnou nechce byt v kontakte ani sa mi neozyva zoziera ma to pretoze clovek ktory ma uprimne miloval ma teraz nenavidi:( co mam robit ako sa s tym zmierit? uplne vsetko mi ho pripomina:( poradte mi ja nechcem zit:(

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá Moniko,
psychofarmaka nejsou řešením deprese a potíží. Poskytují jen prostor na změny, které je třeba udělat, na procesy, se kterými se musíte vyrovnat. Doporučuji Vám zkonzultovat svůj stav s psychiatrem, obzvlášť pokud přes antidepresiva máte noční můry.
Na anabázi s Vaším partnerem si neumím příliš představit časový rozměr. Čekali jste na sebe měsíc, půl roku, rok? Po jaké době jste se rozhodla opět vrátit do Švýcarska? S tím, jak Vašeho partnera trápí Vaše minulé pracoviště sama nic nezmůžete. Tím, že se rozhodl na Vás čekat se zároveň rozhodl Vaši práci respektovat a to, že to později nedokázal, je jeho vlastním selháním.
Chápu to tak, že jeho morální cítění je natolik silné, že zkrátka nedokáže přijmout fakt, že jeho dívka pracovala jako číšnice v erotickém klubu. Nebo pochybuje o tom, že jste byla pouze číšnicí? Z čeho pramení takové pochyby a nedůvěra?
Ptáte se, co dál. Není toho mnoho. To, zda se opět ozve nechte nyní na něm, musel by především změnit svou míru respektu a tolerance k Vám. Vy se pokuste začít řešit svůj psychický stav. Dbejte na dostatek činností, které Vám dělají radost, ideálně manuálním, sportovním atd. Nemusíte se hnát za přáteli a do společnosti, ale zkuste se také neizolovat.
Pokud se Váš stav nebude lepšit během týdnů, dohodněte se i na schůzce s klinickým psychologem. Psychiatra však navštivte každopádně, kvůli změně medikace.
Budu Vám držet palce.

Komentáře uživatelů ...

dobo
21. 5. 2013 19:57:07
Treba to len čas a snažiť sa na neho vôbec nemyslieť, začiatky po rozpade vzťahu sú vždy veľmi ťažké, máš veľkú výhodu, že si baba, ľahko nadviažeš kontakt s mužmi a nájdeš si časom toho pravého.
Mgr.Zajic [Psycholog]
23. 5. 2013 9:47:56
Mám dojem, že jsem někde zahlédl Váš dotaz ohledně změny medikace. Nejsem psychiatr, ale pokud přes prášky, které jste uvedla, míváte noční můry, bylo by vhodné to konzultovat s psychiatrem. Nabídne Vám jiný psychofarmaka, která Vám budou vyhovovat více. Někdy trvá nalezení nejvhodnějších psychofarmak déle a jejich nejvhodnější množství rovněž.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy