47291  15. 5. 2013 21:51:35 - joe251

Psychické týranie?

Ja už naozaj nevládzem..
Som stále unavená, už od rána. Podľa manžela - hlavne keď je "povzbudený alkoholom" mám byť múdrejšia ked je celá dedina hlúpa, alebo som jeb.... krava atd. Som len lenivá ... ktorej sa nechce isť do práce /ale tu sa mi nedarí najst a preto som si vybavila platenu predlženu RD do 6 rokov veku dietata/ Ked viem že príde domov pod vplyvom začne sa mi točiť hlava, a ostanem v strese z toho čo ma opäť čaká - nadávky, výčiny? Nie, nikdy sa ma nedotkol, ale väčšinou ma doženie k slzám. Utiecť nemám kam, ved bývame o poschodie vyššie od rodičov, a on mi povedal, že podpáli dom. Ja už naozaj nevládzem, neviem sa zo svojej situácie dostať. Ako ujsť z tohto začarovaného života ked nemám kam isť s detmi, a nemám ani financie?

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
v jakém ohledu Váš manžel říkal, že zapálí dům? Když půjdete k rodičům dolů? Situace, kterou popisujete je opravdu neúnosná a měla byste se pokusit ji nějak změnit. Buď s pomocí přátel, rodičů, nebo s pomocí úřadů. I v zájmu Vašeho dítěte bych doporučil situaci řešit se sociálním odborem ve Vašem bydlišti. Tam se dozvíte podrobnosti o tom, jak je možné postupovat v případě, že byste se rozhodla s manželem rozejít, či v případech, kdy byste se cítila sama ohrožena.
Netuším, do jaké míry lze s Vaším manželem hovořit o Vaší situaci. Myslíte, že by byl ochotný navštívit spolu s Vámi manželského psychologa, kde byste se na nějakých změnách mohli dohodnout?
Tedy: Zkuste kontaktovat sociální odbor a informujte se o možnostech, jaké máte. V případě ohrožení je například možné manžela vykázat z domu, mohou Vám nabídnout azylové bydlení nebo něco dalšího. Pokud však myslíte, že manžel by byl ochotný na stavu něco měnit, neřešte s ním problémy o samotě a využijte pomoc nějakého odborníka na rodinu.
Hodně štěstí!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy