47310  17. 5. 2013 12:23:12 - mamkaluca

Zeleninové příkrmy či UM-průjem

Dobrý den,
mému synovi jsou 4 měsíce a 1 týden. Jsme od 2. měsíce na UM.Váží 6 400 g, ale doktorka trvala na tom, že máme začít s příkrmy, tak jsem postupně den po dni dávala mrkev, ale on měl takové bolení bříška, že jsme protrpěli hroznou noc. 3× se hrozně pokakal, měl průjem a v plíně byla dvojnásobná sklínka mrkve. Pořád pláče a jsme z toho s manželem nešťastní. Může to být alergie? Mám pokračovat v zeleninových příkrmech?
Taky mě napadlo, že by to mohlo být z UM. V poslední době máme také krize. Začali jsme Nutrilonem 1 z toho měl bolesti a průjmy, tak jsme přešli na nutrilon HA jenže s tím jsme to vzdali kvůli financím, přešli jsme tedy na sunar a z toho malej jen blinkal, tak nám doktorka řekla ať se vrátíme k nutrilon 1 obyč.Nevím jestli se to tedy zase nevrací,ty bolesti.Máme přejít na jiné mlíčko a je to zdravé pořád to měnit? Popř.nejprve najít v hodné UM a pak začít se zel.příkrmy? Náš pediatr nám nedokáže vůbec poradit! Děkuji

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Doporučuji zůstat na takovém mléku, které malému vyhovuje a neměnit jej. Na nové mléko si může citlivý dětský organismus zvykat i několik týdnů.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí