47345  19. 5. 2013 18:07:45 - Jakr

Nutkavá masturbace

Dobrý den,
je mi 20 let a až teprve dneska jsem konečně objevila svůj problém, který jsem neuměla definovat tak 15 let. Trpím nutkavou masturbací, tudíž mám potřebu se uspokojovat pouze ve stresových situacích, takže při sexu s partnerem nikdy orgasmu nedosáhnu. Od útlého dětství provozuji klitoridální orgasmus, nepamatuji si proč a ani kdy to začalo, jen vím, že se to se mnou táhne a protože jsem byla malá nedocházelo mi absolutně, že se jedná o nějaký orgasmus, dnes mě to brzdí v osobním životě. Přečetla jsem si, že je zapotřebí omezit stresových situací, ale pro mě je to dost složité, mám stresující život a je pravda, že i já jsem tak zvaný stresař. Jsem si vědoma, že by to přítel měl vědět, ale nikdy jsme nechápala, proč to nejde až mi to teď došlo a nechci o něj přijít, ale říct mu nemůžu, že jsem mu párkrát lhala, protože jsem toho nedosáhla, vaginálního orgasmu schopná dosáhnout jsem, ale ráda bych, abych byla schopná dosáhnout klitoridálního s přítelem a hlavně, abych neměla nutkavou potřebu si to udělat když mě něco stresuje, dělám to už tak 15 let pořád a tím jedním stejným způsobem, takže jakýkoliv jiný způsob mi nic nedělá a tento zvyk je hodně zakořeněný. Jsem náruživá, přítel mě vzrušuje, ale nikdy nemám takový pocity u sexu jako mám ty ve stresu, je to šílený. Je tedy možnost s tím bojovat nebo rovnou musím k sexuologovi a podobně? Moc děkuji za odpověď.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
jak píší sexuologové, až třetina žen není schopná dosáhnout orgasmu vaginálním drážděním, takže to nemusí být zapříčiněno Vašimi návyky. Zkrátka máte citlivější a dráždivější konkrétní oblasti pohlavních orgánů. Napadá mne, proč partnerovi nenaznačíte, jakým způsobem by pro Vás byl sex zajímavější. Zcela jistě i on by měl ze sexu lepší dojem, kdyby věděl, co se Vám líbí více a mohl se na to zaměřit.
To, že si ulevujete ze stresu sexuálním uspokojením je také poměrně běžné, jde o to, že jde o symptomatickou "léčbu". Jako hlavní problém tedy vidím míru stresu, který pak následně řešíte intenzivním uvolněním. Ve 20 letech máte před sebou ještě dlouhou dobu na experimentování s tím, jak si užít sex s partnerem tak, aby byl téměř takový jako ve fantazicíh ;)
Tedy: Zkuste se zaměřit na řešení přílišného stresu, klidně s psychologem a nejprve zkuste s partnerem více komunikovat a experimentovat při sexu, než se vydáte za sexuologem. Dost možná Vám poradí to samé.
Hodně štěstí při velmi příjemných experimentech!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy