47378  20. 5. 2013 18:46:34 - marek6370

Nemožnosť sa pohnuť vo vzťahoch alebo ?

Mam 24 rokov, doposial som mal jediny vztah ktory neskoncil velmi dobre nakolkko to po istom case skoncilo. Stretaval som aj diecata ktore mali zaujem ale nedokazal som sa posunut dalej kvoli predoslemi sklamaniu bal som sa odmietnutia o istom case.Mavam obavy ze si takymto sposobom nikdy nenajdem priatelku alebo neskor manzelku. Nie je pre mna problem spoznat dievca ale po istom case ked sa staneme lepsi priatelia neviem to niejak posunut do vztahu.Co by ste mi poradili, stava sa to je to aj v mojom veku akceptovatelne ?

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milý Marku,
bylo by to normální, i kdyby Vám bylo 40. To, že se nás rozchod dotkne tak, že k dalším vztahům přistupujeme s obavami je velmi časté. Zvlášť v případě velkých zklamání. Doporučuji Vám dát si čas na odpočinek, zkuste o věcech méně přemýšlet a užívat si to, co je. I pokud se s někým seznámíte, neznamená to, že na druhé/desáté schůzce musíte vztah někam posouvat nebo neposouvat, jak se to vlastně dělá? Proč by ho neměla posunout partnerka, když bude chtít? Ono to posouvání se někdy děje i bez toho, aby mu někdo pomáhal :)
Zkuste o příští přítelkyni neuvažovat hned jako o manželce, zkrátka to bude milá slečna, se kterou je Vám fajn. A co bude pak - se uvidí ;) Není na vztazích kouzelné i to, že nikdy nevíme?
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

dobo
21. 5. 2013 19:15:13
Mám 27 a mal som len jeden vzťah. Neboj nie si sám. :)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy