47385  21. 5. 2013 2:08:28 - Ward

Potíže s erekcí

Dobrý den,
od 18 let trpim strachem ze sexualniho styku z důvodu poruchy erekce.
Svuj prvni sexualni styk si nepamatuji, protoze to bylo na silvestra a byl jsem mirne opilý. Bylo mi 18 a partnerce také. Oznámila mi, že si to užila, ale já si nic nepamatoval. Dalsi sexualni styk jsem mel az v 19 letech s partnerkou, ktere bylo 24.
Behem sexu jsem pouzil prezervativ. Problem byl v tom, ze asi po 7 minutach mi zacinala erekce ustupovat a nebylo mozne ji znova obnovit. Sexualni styk skoncil neuspesne bez jakehokoliv vysledku. Orgasmu jsem nedosahl ani ja, ani partnerka. Behem sexualniho styku jsem pres prezervativ nepocitoval zadne vzruseni a nic krome ukrutne bolesti jsem necitil, takze erekce rychle ustoupila. (bylo to asi po dvoutýdenní operace, kterou jsem podstoupil). Operace se týkala odstraneni něčeho, díky čemu mi srůstal žalud s pokožkou (Doktor mi rekl, ze budu mit snizenou citlivost). Obřízku nemám, jen mi odstranili tu nitku a od té doby je to v pořádku. Po téhle trapné zkušenosti jsem neměl dlouho odvahu na sex až do 20 let. Další sexuální styk jsem mel s divkou, ktere bylo 21. Erekce nastoupila skvele, ale opet nastal problem. Behem 10-15 minut sexualniho styku partnerka nedosahla orgasmu a ja, jelikoz jsem nechtel byt driv, nez ona, tak jsem to umyslne potlacoval. Bohuzel po 15 minutach mne penis opet prestal poslouchat a erekce ustoupila a nebylo ji opet mozno obnovit. Od te doby jsem zadny pohlavni styk nemel. Mel jsem tento rok moznost mit sex s mladou cerstve plnoletou divkou, ktera mne sice fyzicky pritahovala, ale kdyz melo dojit na vec, tak me erekce zradila a vubec k ni nedoslo, takze automaticky nedoslo k pohlavnimu styku. Citim se trapne a sebevedomi rapidne klesa a klesa porad dolu... uz si vubec neverim a nevim, jak mam ziskavat sexualni zkusenosti, kdyz mne me vlastni telo neposloucha... (asi 8 hodin pred tim, nez melo k pohlavnimu styku dojit jsem masturboval a nenastal zadny problem)... s masturbaci problemy nemam... erekce prijde a orgasmus take... ale pri pohlavnim styku jsem NIKDY orgasmu nedosahl... Moje sebevedomi je skoro na bodu mrazu (co se sexu tyce) a nevim uz jak dal. Diky teto disfunkci ztracim chut do zivota a take mivam casto diky tomu deprese a uzkosti.

Pokud naleznete priciny meho nestastneho sexualniho zivota, tak budu rad za radu, ktera mi pomuze. Jsem psychicky zniceny z toho, ze kluci v mem veku melo nespocet divek a bez problemu a ja sameho vysledku (ikdyz fyzicky jinak zdatny jsem) dosahnout nemohu.

Dekuji za pochopeni

Petr

Věk: 21 let
pohlaví: muž
Nemoci: zadne, zadne prasky neberu
vyska: 174 cm
vaha: 83 kg

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
nevěšte hlavu, na svůj věk máte odhaduji průměrně mnoho sexuálních zkušeností. Domnívám se, že zásadní vliv na Vaši erekci má druhá sex. zkušenost, kdy byl sex. styk bolestivý kvůli zkrácené uzdičce na penisu. Vlastně už jen díky citlivosti po operaci. Při prvním sex. styku Vám totiž "vše pracovalo, jak má." Pak už se to nejspíš kumulovalo ve spirále - obava ze selhání, stres = selhání = ještě větší obavy.
Vidím pro Vás dvě možnosti. Můžete ale v podstatě využít obě. První je návštěva sexuologa, nebo psychoterapeuta, který se s Vámi pokusí zapracovat na lepším sebevědomí a uvolnění. Druhou možností je po navázání vztahu s nějakou dívkou, se jí svěřit. Tím by zmizela největší zábrana - obava ze selhání. Neboť by s tím mohla počítat a nevykládala by si to tak, že Vás nevzrušuje. Jistě se také dají provozovat takové aktivity, které jsou příjemné pro oba a u kterých není potřeba, abyste byl stále vzrušený.
Pravděpodobně potřebujete jen příležitost užít si sexuální vzrušení bez obav, v klidu. Tím získáte zpět důvěru ve své pohlavní orgány. Ostatně klid a vzrušení bez obav bývá cílem obou partnerů. První sex rozhodně nervuje většinu nových partnerů oboustranně.
Tedy jak říkám - buď chápavý sexuolog, nebo chápavá partnerka, ideálně obojí.
Hodně štěstí

Komentáře uživatelů ...

frantasnajper
23. 6. 2013 19:50:58
Je to celkem starý.. ale stejně ti k tomu něco napíšu.. když vydržíš souložit 15 minut.. nebere se to jako porucha erekce.. prostě to nejde.. porucha erekce by byla.. kdybys nevydržel ani minutu.. myslím.. že 15 minutoví pohlavní styk.. je docela i nadprůměrný.. vzhledem k tvýmu věku.. takže neřeš nesmysli.. seš úplně v pohodě.. a pokud se neuděláš.. ať tě udělá rukou.. navíc málo kterou holku.. uděláš pohlavním stykem.. většina žen ani k vaginálnímu orgasmu nedosáhne.. takže tak.. udělej jí to rukou.. nebo pusou.. a bude spokojená
dano.p
27. 6. 2014 10:38:41
Pravdepodobne pozeras porno, preto by si mal vediet, ze dlhorocne slodovanie porna sposobuje problemy erekcie pri skutcnej partnerke: www.youtube.com/watch?v=wSF82AwSDiU (daju sa zapnut CR titulky) a www.youtube.com/watch?v=99RGE4OEqlg a http://goo.gl/BIH4lZ

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy