47473  24. 5. 2013 19:48:06 - Michal.P

Krevní zásobení penisu

Dobrý den,
mám dotaz ohledně zdravotního problému, který je spojen se sportem. Je mi 20 let a dělám již 6.rokem závodně cyklistiku. Mám však problém s výběrem správného sedla - vyzkoušel jsem jich již cca 20, avšak všechny mi způsobují nepříjemný tlak a bolest v oblasti hráze, což se dále projevuje mravenčením a postupným znecitlivěním penisu. Chci se zeptat, zda existuje nějaké vyšetření, které by dokázalo zjistit polohu cév/nervů v citlivé oblasti? Zvažuji skončit s ježděním na kole a chtěl bych to mít alespoň nějak medicínsky podložené. Jinak co se týče vylučovací a sexuální funkce, tak žádné problémy nemám. Předem děkuji za odpověď.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Chronickým drážděním může dojít k poškozením struktur procházejících v dané oblasti. Pokud máte normální erekci a citlivost, tak vyšetření nepotřebujete. Existují však neurologická tzv. EMG vyšetření měřící rychlost vedení nervem a hodnotící jeho eventuální poškození.

Komentáře uživatelů ...

Doctus
24. 5. 2013 22:02:15
Žádné sedlo na světě Vám nezaručí bezpečí pro budoucí erekci. Dlouhé ježdění spojené s nárazy na perineum vyvolává nejdříve mikroskopické změny na cévách (mikroangiopatie), které poté přejdou i do měřítka většího (makroangiopatie). Žádná vyšetření nemusíte podstupovat, dané tepny tam má každý muž (větve arteria iliaca interna). Občasná cyklistika nevadí, ale závodní styl je rizikem pro Váš sexuální život. Když by se k tomu přidala i větší velikost údu, cévy by po několika letech mohly být natolik poškozené, že by hrozila erektilní dysfunkce. A užívat v 25 inhibitory PDE-5, to je silná káva. S pozdravem a přáním správného rozhodnutí MP.
Michal.P
18. 6. 2013 17:05:23
Děkuji za postřehy. S erekcí ani citlivostí žádný problém nemám, zde je vše v pořádku. Potíže mám pouze při jízdě na kole, kde hned od prvního nasednutí cítím, že mě sedlo tlačí tam, kam nemá. Bolest a znecitlivění se začne projevovat se zpožděním, cca po 20-30 minutách jízdy, kdy už potom musím často chodit ze sedla (zhruba každé 1-2 minuty) a dané partii tímto ulevovat. Úleva přichází prakticky okamžitě, ale pouze na chvíli. Po zpětném usednutí do sedla se bolest vrací a takhle to jde pořád dokola. Z toho usuzuji, že problém bude spíše cévního charakteru. Existuje i na to nějaké podobné vyšetření jako neurologické EMG? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot