47502  26. 5. 2013 17:53:13 - Barca3131

Citlivosť

Dobrý den,
nevím co mám dělat. Každý den brečím, někdy i 5x do hodiny někdy třeba jenom jednou , dvakrát za den ... Pro mého přítele je to neúnosné. Každá blbost mě rozpláče .. třeba dnes jsem celé ráno plakala, že musí něco dělat a netulí se se mnou, a pak když mi řekl, že až budeme mít baráček tak taky se se mnou nebude moci jenom válet ale bude muset třeba sekat trávu atd. tak jsem brečela snad půl hodiny když jsem si představila, že nebude pořád jenom se mnou. Myslíte, že na to existuje nějaký lék proti citlivosti nebo mám snad vyhledat psychologa? Předem děkuji za odpověď, Bára.

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň Bára.
Škoda, že nepíšete niečo viac o Vašom vzťahu a o Vás. Takéto stavy sú totiž typické a skoro celkom normálne pri zamilovanosti a tiež v období dospievania. Vtedy má človek v tele zvýšené množstvo určitých hormónov, ktoré ovplyvňujú jeho fungovanie ako fyzické, tak aj psychické. Niekedy to môže byť dosť otravné pre Vás aj blízkych, treba to ale len prečkať. Veľa si v tom nepomôžete. Precitlivelosť teda asi nateraz nezrušíte, môžete sa však skúsiť zamerať na iné veci ako len na Vašeho priateľa - vyzerá to totiž, že ste na neho dosť naviazaná. Venujte sa aj svojim koníčkom a dajte tomu čas. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

FleurG
26. 5. 2013 23:05:31
Predpokladám, že prechádzaš pubertou, a v tomto období, ktoré majú celé "v rukách" hormóny to nie je nič nezvyčajné. Neboj sa, prešla si tým asi každá žena. Keď sa hormóny upokoja, všetko bude opäť normálne.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy