47564  29. 5. 2013 23:36:58 - mino116

Rozmaznanosť, namyslenosť

Dobrý deň,
chcel by som sa informovať ohľadom stavu mojej kamarátky. Jednoducho je hrozne rozmaznaná, namyslená, sebavedomá, doma jej vravia barbie. Vymýšľa si všelijaké somariny. Napríklad si vytvára na facebooku kamarátov a tými si potom lajkuje a komentuje fotka aká je pekná a nech priberie lebo je chudá atď. Pre informáciu má 17 rokov. Na internete si hľadá rôzne fotky a potom ich pridáva na facebook, napr. raz si pridala fotky redbullu, že ich dostala na Mikuláša. Ja som si tie fotky našiel a úplne iná baba ich už mala dákde zavesené. Takže tak. Chcel by som Vás teda poprosiť či by ste mi vedeli povedať čo jej je. Ďakujem pekne

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
je těžké rozebírat člověka na základě informací od jiných lidí. Pokud někdo cítí problém a chce ho řešit, je to možné. Pokud někdo jiný napíše o problému svého známého, možné to moc není. V čem je problém Vaší kamarádky však netuším. Ovlivňuje její chování nějak její život? To, že si lidé na facebook dávají atraktivní fotky, někdy i fotky jiných lidí, souvisí s tím, jak chtějí vypadat před okolím. Málokdo si na facebook dá fotku, na které vypadá špatně.

V případě, že si někdo vytvoří imaginární přátele, kterými pak komentuje své vlastní fotografie mi přijde jako znak osamělosti. Každopádně "rozmazlení a namyšlení" lidé to v životě nemají lehké. Takže doporučuji být ke kamarádce ohleduplný a chápavý, neboť takto hodnocené chování vyvolává v ostatních lidech především negativní reakce, se kterými se patrně setkává. Zároveň si položte otázku, zda její hubenost souvisí se vztahem k jídlu a zda nemůže být v budoucnu ohrožena poruchami příjmů potravy.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy