47630  2. 6. 2013 18:33:27 - TURBO

Vnútorná nervozita

Dobrý večer,
mám menší problém, poslednom týždni som nejako vnútorne nervózny.Neviem ale z čoho by som mohol byť , nič mi nechýba , skončila sa mi škola ešte skôr ako som predpokladal, mam krásny 2 ročný vzťah s priateľkou bez problémov, vôbec sme sa nehádali a aj keď boli v minulosti nejaké problémy hravo sme to zvládli všetko sme si vydiskutovali , je pravda ze v poslednej dobe sme velmi riešili našu spoločnú budúcnosť, čo po škole ak na rok skončím piaty ročník, kedy sa zoberieme, kedy budeme mať detičky, kde budeme bývať , je možné že človek po takejto spoločnej dobe začne mať pocit akoby niečo nebolo v poriadku ? Ľúbim ju a nerád by som o ňu prišiel. Prosím vás poradte mi v čom je môj problém. Ďakujem za skorú odpoveď .

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
možné je všechno. Píšete, že netušíte s čím to souvisí, takže kdo ví. Pak ale píšete, že v poslední době řešíte společnou budoucnost a pocit "že něco není v pořádku". To, v čem je Váš problém tedy nemohu tušit, když nenapíšete víc. Možná jej však tušíte sám a tím, že nad ním nechcete přemýšlet, projevuje se zkrátka napětím.

V případě, že můj klient obviní ze svého stavu počasí, mám jedinou odpověď "Počkejte, až se zlepší." Pokud však člověk viní faktor, který nemůže ovlivnit, zároveň se vzdává jakékoliv možnosti změnit stav vlastní aktivitou. Špatné počasí neovlivníte, ale jistě se dá dělat i něco za špatného počasí a to, že to neděláte už nijak s počasím nesouvisí.

Pakliže Vám ve vztahu něco nevyhovuje, dělejte tedy něco pro to, aby se to změnilo. Zeptejte se sebe sama, co byste mohl zlepšit Vy nebo Vaše partnerka. Zda můžete mít obavy z budoucnost a z čeho vlastně konkrétně? Z nejistoty? Ze závazku? Z pochybností o vztahu?

Pokud Vaše napětí nebude ustupovat, doporučuji na výše položené otázky hledat odpovědi s psychologem. Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

TURBO
2. 6. 2013 18:38:02
dodatok: moze to byt aj zlym pocasim alebo stereotypom ??? kedysy sme chodili na spoločné výlety, teraz vsak nemozeme pre zle pocasie ist nikam ....

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy