47674  4. 6. 2013 13:09:35 - strancy

Zápach z konečníku

Dobrý den, je mi 20 a mám strašný problém. Už to bude rok co jsem ze svého konečníku cítila pach "prdu" i když jsem si neprdla. Strašně mě to trápí, když se vykadím tak se jdu umýt když jsem doma.Přítel říká, že nikdy nic necítil. Rodiče říkali, že si vymýšlím. Já to cítím a smrdí to jako "hovno". Je to strašné, cesta autobusem, sezení ve škole. Náhodou když někdo řekne, že tady něco smrdí, okamžitě vím, že jsem to já ale dělám jakože nic. Asi mám i hemeroidy, ty mi nevadí, ať je klidně mám ale ten zápach, nevím co mám dělat..skoro nic už mě nebaví. Tam, kam nemusím tak nechodím. Do školy taky někdy nejdu. Ale divné je, že to cítím když jsem mezi lidmi, doma to necítím. Všimla jsem, že mám i výtok. Mám i vlhký konečník.Včera jsem se vykoupala a pak jsem si prdla, poté jsem si šáhla na zadek abych zjistila jak je na tom, měla jsem tam ten výtok tak jsem si k němu čuchla a to byl ten zápach co cítím. Myslíte, že by to mohlo být z toho výtoku? Nebo jestli mám nějaký zánět? Nebo mám nějakou vážnou nemoc a tento pach mě na ní chce upozornit? Opravdu to cítím jen mezi lidmi. Nebo by to mohl být nějaký psychický problém, který tohle vyvolává? Hygienu mám opravdu dobrou. Těším se až škola skoční, poté jedu s přítelem na dovolenou a pak bych navštívila doktorku, jenže já nechci aby mi někdo dával něco do zadku a hlavně se bojím toho, že mi řeknou, že umřu. Děkuji za vaše přečtení a případné pomoci.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
doporučuji se svěřit Vašemu praktickému lékaři. U každého problému, na kterém se silně spolupodílí somatická složka (výtok, hemoroidy) je nejprve nutné zamezit zdravotním problémům somatickou medicínou, až poté se lze zaměřit na Vaše zhoršené prožívání a obavy z vycházek mezi lidi. Je velmi pravděpodobné, že po konzultaci s lékařem a medikaci se problém vyřeší a žádná psychoterapie nebude nutná.
Tedy: Vyhledejte lékaře a poraďte se s ním, podobné problémy jsou běžné. Lepší rady než od lékaře po vyšetření nikde na webu bohužel nenajdete. Ani léky, které Vám předepíše. Seberte odvahu, nebo někoho z přátel, z rodiny a vydejte se k lékaři. Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Kolousek0
30. 8. 2016 16:29:41
Strancy?
Pavel75
26. 12. 2016 2:23:41
Mě připadá, že místním "psychologům" asi vůbec nedochází, že člověk s podlomeným sebevědomím ze zápachu apod. se prostě jen tak nesebere a nepůjde k doktorovi do ordinace s tím, že mu smrdí prdel. Nechápu, co je na tom nepochopitelného, že kór člověk, který si jinak na hygieně zakládá a takový problém se ho drží jako klíště a on neví proč, se s takovou věcí raději smíří, než aby ze sebe dělal šaška před lékařem, kterého beztak nejspíš vídá tak maximálně jednou za rok. Osobně bych na toto ocenil nějakou odbornou odpověď, protože bude jistě prostá a na internetu se mi jí zatím nedostalo.
Garlic
22. 1. 2017 21:58:31
Zdravím. V období, kdy máte obtíže zkuste zajít na chirurgii nebo k proktologovi, můžete mít chronickou trhlinu v konečníku (díky ní je cítit obsah střev a samovolně ze střeva mohou odcházet střevní plyny). Alespoň u mne to takto je. Hodně štěstí a hlavně, ať se brzy uzdravíte! :) A vaše obavy z návštěvy lékaře chápu - první diagnóza obvodního lékaře byla (cituji): "To není možné." A mohla bych pokračovat dále.. A co mi to vše dalo? Minimálně se člověk odnaučí stydět! ;) Ale máte zdravotní problém, tak stud hoďte za hlavu, čím dříve začnete řešit, tím lépe! A nenechte se jen tak odbýt!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy