47767  9. 6. 2013 20:53:41 - Filip1997

Oteklá předkožka

Dobrý den,
je mi 15 let a poslední dobou se snažím mít přetáhlou předkožku nonstop,ale často se mi stává že se mi předkožka z ničeho nic zvětší a je potom 2x taková.Je možné že to je tím,že si předkožka ''zvyká'' nato být přetáhlá? a nebo to je masturbací,ale občas mi opuchne i když jsem předtím nemasturboval. Děkuji

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Často k tomu dochází při manipulaci se zúženou předkožkou. Navštivte lékaře. V časných stádiích pomáhá i konzervativní léčba a může pomoci předejít obřízce.

Komentáře uživatelů ...

Nahodnyhost
10. 6. 2013 18:34:17
Předkožka na konci je poněkud užší, což je normální stav, aby držela na žaludu. Současně je ten užší proužek značně elastický. Za normální situace při přetažení dozadu tedy nejsou žádné potíže. Ale někdy je předkožka úzká moc, což znamená různé potíže při přetahování a nebo předkožka vzadu bolí. Ale i u stavu, kdy je vše v pořádku a není důvod k nějakému zákroku či léčebě, tak to neznamená, že předkožka může být vzadu trvale. U někoho předkožka vzadu trvale nevadí, část mužů to tak má. U někoho delší přetažení vadí. To mírně užší místo přece jen poněkud omezuje odtok krve žílami v předkožce a taky brání odtoky lymfy. Ta se pak v předkožce hromadí a způsobuje otok. Za normální stav se považuje předkožka na žaludu, delší stažení dozadu představuje riziko parafimózy. Pokud chceš mít žalud trvale odkrytý, bezpečným a nejlepším řešením je obřízka. Protože tu pro ni není zdravotní indikace, měla by být za plnou úhradu pacienta (jsou lékaři, kteří pojišťovně vykážou potíže, tj. zúženou předkožku a provedou na náklady pojištění - ale tak by to být nemělo). Otoky by mohla působit i masturbace, pokud by byla prováděná hodně často a nebo dlouhou dobu. Tady jen stačí ubrat na intenzitě a týden nemasturbovat, dokud otok nezmizí.
Filip1997
10. 6. 2013 19:48:55
Děkuji moc.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot