47910  19. 6. 2013 15:14:45 - mixinka878

Měření teploty u pulročního dítěte.

Dobrý den,
teploměr když ho jdu vložit do konečníku mého dítěte múžu i trochu zchladit nebo ostudit? a múže při měření dítě i kakat nebo prudět? ďekuji.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Teploměr by měl mít při měření teplotu lidského těla.

Komentáře uživatelů ...

JTina
19. 12. 2013 10:36:32
U nás to bylo celkem pravidlo - při měření teploty se obvykle po...že mu to pomohlo třeba v prvních třech měsících, když měl bolení bříška, vpodstatě jsme teploměrem nahradili rektální rourku. Ale půlroční už se se mnou pere při měření v zadečku to už vůbec není možné, tak jsem se poradila v lékárně a koupila jsem infračervený teploměr (mám Thermoval duo scan) a teď měřím na čele (ještě se dá měřit v oušku, ale spíš u starších dětí)- je to hlavně rychlé. Takže já bych asi půlroční dítě už měřením v zadečku nestresovala, resp. změřila bych jen kdyby se mi něco nezdálo při měření tím Thermovalem.
kapedu
23. 12. 2013 12:48:38
Dobry den, u nas meranie v zadocku vobec neprichadza do uvahy, syn sa tak branil, az som mala strach, ze mu tym teplomerom ublizim :( takze mame doma tiez Thermoval a mozem len odporucit .. ono je to meranie v zadocku detom urcite neprijemne a pokial sa aj brania, je aj nebezpecne, tak treba davat pozor.
Bader
24. 12. 2013 5:56:32
Stále je meranie teploty v zadočku najpresnejšie. Pre dieťa je príjemnejšie ak má teplomer izbovú teplotu. Ak dôjde po zavedení teplomeru k uvoľneniu plynov nič sa nedeje. Ak začne kakať ( je možné že sme ho k tomu vyprovokovali ) nechať dieťatko to dokončiť v kľude, umyť utrieť a potom opäť merať. Nezabudnite pri meraní v zadočku odpočítať 5 dielikov zo stupnice, pretože to je reálna teplota. V konečníku je teplote vyššia o 5 stupňov. Ak sa dieťa bráni, alebo tento spôsob neznáša nerobte to samozrejme na silu. Je už dnes veľa možností merania teploty.
sallomena
9. 1. 2014 14:26:55
JTina: Přemýšlím, že pořídím tento teploměr domů, na stránkách thermoval.cz jsem se dočetla, že měření na čelíčku trvá 1-3 vteřiny, což se mi zdá neuvěřitelné. Jak je to v praxi? Jak dlouho to trvá průměrně vám? Je to opravdu tak rychlé a přesné?
JTina
7. 2. 2014 13:03:59
sallomena: Jo, je to opravdu tak, na čele měřím ty cca 3 vteřiny. Chce to cvik, nefunguje to stylem "přiložit na čelo zmačknout a hotovo". Je třeba chytnout spánkovou tepnu, takže se začíná měřit asi cenťák nad střed obočí, zmáčknout scan (ono to pípne pro kontrolu, takže víte že můzete začít měřit) a plynule jet s teploměrem ke spánku. Opravdu to trva ty 2 - 3 vteriny, teplomer pak zase pipne (to je delsi pipnuti) a je to. Jo a bacha.teploměr se musí dotýkat kůže!!! Není bezdotykový. Když se kůže nedotknete, tak samozřejmě naměří teplotu špatně.
kapedu
15. 2. 2014 13:39:52
Mne sa napriklad osvedcilo malemu merat teplotu aj ked bol zdravy .. zvykol si na teplomer a potom nemal problem mi v horuckach udrzat cielko, kym som mu Thermovalom zmerala ;)

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí