48122  2. 7. 2013 10:58:30 - t.krupova

Nevnímam sa

Dobrý deň,
už tretí deň ma trápi taký problém - neviem to poriadne opísať ale pokúsim sa. Cítim sa ako robot, akoby som bola na baterky, nejako nastavená. Stále sa správam rovnako ako predtým aj tak rozprávam len jednoducho nevnímam čo robím. Umývam napríklad riady ale nevnímam to. Ide to automaticky, nemám nad sebou žiadnu kontrolu, akoby som bola nastavená a niečo ma ovládalo. Som ako telo bez duše. Okrem toho sa cítim veľmi unavená aj keď spím veľa. Neviem to bližšie opísať, prosím vás o radu. Ďakujem pekne za odpoveď.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
jev, který popisujete by mohl odpovídat depersonalizaci. Pocitu, že se před našima očima odehrává nějaký děj sám od sebe, kdy přestaneme vnímat svou vůli a roli ve světě. Těžko říci, s čím to může souviset. Pro začátek bych se pokusil dodržovat spánkový režim na úrovni plus mínus 8h, přemíra spánku totiž přímo vyvolává únavu a malátný stav. Máte takové pocity i když děláte něco, co není možné dělat automaticky? Když se bavíte s přáteli, děláte nějakou zajímavou činnost?
Pokud se Váš stav nezmění a bude Vás nadále trápit, konzultujte jej s psychiatrem. Předpokládám ale, že se na tom bude podílet nějaká horší nálada a přemíra spánku.
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy