48242  8. 7. 2013 23:13:37 - janka273

Synova priateľka

Syn 22 ročný - študent 4. ročníka denného štúdia na VŠ už dlhšiu dobu chodí s dievčaťom /Dana/ o 5,5 rokov starším, Dana má 4- ročného syna a má právnicke vzdelanie, je nezamestnaná. Je to podľa Vás normálne? Stretávajú sa veľmi často. Odchádza z domu pred obedom a prichádza domov o pol noci, alebo ráno, telefóny nedvíha. Ako to riešiť? Nemá záujem riešiť tento problém s nami s rodičmi. Začína byť drzý. Doteraz sme mali so synom dobrý vzťah. Ďakujem za radu

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
Váš syn je již dospělý a je jen na něm, s kým tráví svůj volný čas. Chápu, že je pro Vás těžké vidět ho v blízkosti starší přítelkyně, která má syna, ale to, že si syn najde přítelkyni, která matce příliš nevyhovuje je poměrně časté. Vždy ujišťuji, že to synové nejspíš nedělají matkám naschvál.
To, že jeho přítelkyně nyní nemá práci je v dnešní době také poměrně časté, netuším, proč tomu tak je v jejím případě. Pokud se stará o syna, alespoň na sebe mají více času.

To, že je na Vás syn drzý je patrně důsledek toho, že má jiný názor na svůj život, než Vy. Zkuste se vzájemně více chápat, zcela jistě se současný stav nelíbí ani jemu. Co se mu na jeho přítelkyni líbí? Co trápí jeho samotného? Nemůžete si vzájemně být v něčem větší oporou? Zkuste změnit atmosféru Vašich rozhovorů a určitě se budete cítit lépe i Vy.
Držím Vám palce.

Komentáře uživatelů ...

Marek013
9. 7. 2013 1:00:27
Janko, tvůj syn už má 22 let, je to dospělý mladý muž, který má svobodné právo se rozhodnout s kterou ženou chce být ! Ani ty jako matka, nemáš právo zasahovat mu do života a něco takového,pokud on sám nechce, s ním řešit. Neřekl bych ani půl slova, kdyby tvůj syn byl nezletilý, ale takhle ? Nech to běžet a hlavně mu nic nezakazuj, zakázané ovoce totiž chutná nejlépe.
wildrose
9. 7. 2013 15:51:23
Ahoj Janka. Suhlasim s nazorom Marek013. Myslim, ze ked sa syn s vami rodicmi o svojom vztahu rozpravat nechce, nemozete ho do toho nutit. Je dospely, istotne inteligentny mlady muz ktory vie co chce a ak je s priatelkou stastny a spokojny, tak Vas nazor ho nebude zaujimat. Synovi nic nevycitajte, mohlo by sa to obratit proti Vam...skor sa skuste s jeho pritalkou zoznamit a zblizit. Ked Vas syn bude vidiet, ze nemate predsudky, mozno sa Vam zacne viac zverovat.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy