48264  10. 7. 2013 12:33:20 - Lukas.Ha

Únava,horší soustředění

Dobrý den,
asi před třemi týdny jsem byl hrozně unavený jako bych celou noc nespal , tak jsem šel k obvodnímu lékaři a bylo podezdření že mám mononukleozu ale krevní testy ukázaly že jsem zdravý.Dnes už se cítím lépe, ale pořád to není ono,zdá se mi že se hůř soustředím a občas se mi taky zamotá hlava.Napadlo mě jestli by to taky nemohlo být tím, že jsem asi půlroku ležel doma po operaci kolene a potom začal najednou cvičit,posilovat a trochu jsem změnil jídelníček.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den Lukáši,
je to otázka spíše na lékaře, nedokáži dobře posoudit vliv Vaší operace na současný stav. Spíše mne napadá, jak svůj stav posuzujete? To, že se člověk hůře soustředí, nebo se mu mírně zamotá hlava je poměrně časté. Většina lidí si toho ale zkrátka nevšimne (protože se právě třeba nepotřebují soustředit).
Čím více se budete soustředit na svůj zdravotní stav, tím více odchylek od normálu naleznete. Takže si odpovězte jednoduše: Je můj stav tak závažný, že mi narušuje život a prožívání tak, že mi stojí za návštěvu lékaře?

Konejte podle odpovědi. Kromě stavů, kdy se cítíte špatně si ale zkuste i všímat stavů, kdy se naopak cítíte dobře. Třeba ty dobré stavy můžete nějak vlastní snahou "rozmnožit" ;)
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy