48284  11. 7. 2013 13:13:33 - sharka

Nával emocí, častý pláč

Dobrý den,
poslední měsíc sleduju že se semnou asi něco děje. Jsem strašně citlivá, vše mě rozbrečí, někdy mám i náznaky deprese-to není naštěstí moc časté, ale brečím každej den. Je mi 25 let, děti nemám a beru antikoncepci YAZ-tuto konkrétně asi 3 roky, jinak na HA jsem už skoro 8 let. Myslíte, že to může být tou antikoncepcí? Nikdy jsem s ní ale problémy neměla, nebo mám hledat problém jinde? Moc děkuju za váš názor. Šárka

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
pokud berete stejnou antikoncepci poměrně dlouhou dobu a píšete o změnách v posledním měsíci, nejsem si jistý, že by to s antikoncepcí mohlo souviset. Nejsem však lékař, asi Vám přesněji odpoví Váš gynekolog.
Jak jste na tom s psychickou pohodou v poslední době obecně? Nemůže to souviset s něčím, co Vás trápí poslední dobou? Nezměnilo se ve Vašem životě něco, co je pro Vás významné?

Nejjednodušší je většinou vyvracet problémy postupně a jít od medicínského řešení k psychosomatickému. Takže doporučuji se nejprve ujistit u gynekologa, zda to může být antikoncepcí a až pak začal řešit Váš stav s psychiatrem či psychologem.

Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy