48307  12. 7. 2013 17:39:13 - pauliecz

Mykóza/balanitida na penisu?

Dobrý den všem,
už to mám trochu delší dobu, ale mezitím to skoro zmizelo. Čas od času mě to na té špičce žaludu den či dva pálí při močení nebo dokonce bolí jen při nechtěném "tření" o látku při předklonění se. Je to potom zarudlé víc. Co takhle zkusit Canesten? Ale nevím, jestli to pomůže. Na urologii se mi zatím nechce. Díky moc předem.

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Mykóza/balanitida na penisu?

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Jedná se o anomálii, kdy je ústí trubice zduřelé a sliznice vyhřezává napovrch. Nejlepší dávat si na to pozor, dodržovat hygienu a eventuálně při zhoršení mazat nějakou hojivou mastí - Bepanthen. Pokud to chcete řešit radikálně, je možné udělat plastiku. V tomto stavu by ji však zatím nedoporučoval.

Komentáře uživatelů ...

pauliecz
14. 7. 2013 17:07:04
Děkuji. Takže s tím není potřeba dělat nic jiného (za běžných okolností) či zajít za urologem osobně...? Ještě jednou díky. Pěkný den.
Janp
20. 7. 2013 13:22:46
Mně se něco podobného dělalo taky. Jako prevence mi 100% pomáhá nosit trvale staženou předkožku. Když mám špička žaludu a uteru v suchu, tak se mi to NIKDY neobjeví. Po zhojení ti doporučuji si postupně zvykat na obnažený žalud. Za začátku to není příjemné, ale po 3-5 dnech se dá zvyknout. Viz. diskuse http://www.livedoctor.cz/home/detail?id=14479

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot