48309  12. 7. 2013 20:00:11 - DenisaMin

Návrat k niečomu čo bolo

Dobrý deň.
Pred mesiacom a pol som sa rozišla s chalanom . Od vtedy sme sa nijak nekontaktovali . Pred našim vzťahom sme boly najlepší kamaráti čiže som tým stratila priateľa a kamaráta v jednom . Viem,že to chce čas ,ale už dlho čakám . Chcela by som ho naspäť aspon ako kamaráta len neviem či mu mám napísať alebo čo mám spraviť . Som už z toho zúfala. Chýba mi skôr to kamarátstvo ako vzťah. Ďakujem.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den Deniso,
některé cesty vedou jen jedním směrem. Netuším, zda jde o to Vaší. Vybudovat z kamarádství vztah je možné a stává se to. Ze vztahu do kamarádství je cesta mnohem složitější. Je to proto, jen málokdy dokáží oba partneři nalézt dobu, kdy jsou připraveni na "pouhé" kamarádství. To, že Vám partner chybí a toužíte po něm, je možná signálem, že Vám ještě schází jako partner.
To, co uděláte je na Vás, jen myslete na to, že každé přiblížení a kontakt partnerů vyvolává vzpomínky na partnerství. To může být někdy zraňující (opětovné odmítnutí, vybavení bolestného). Je jen na Vás, zda riziko takového zranění chcete podstoupit za cenu přátelení se.
Nikdo jiný kromě Vás a Vašeho partnera do toho vidět nemůže. Co kdybyste se ho pro začátek jen zeptala na jeho názor?
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy