48423  17. 7. 2013 22:06:30 - ve11va

Touha trpět před muži

Dobrý den,
dlouhodobě mě trápí problém, že toužím před určitými lidmi trpět. Vždy jsou to muži, kteří mne nějakým způsobem imponují - ne sexuálně, jen mi jsou něčím blízcí a cítím on nich vřelost. Představuji si, jak bych si přála před nimi například omdlít, zvracet, dostat křeče prostě být v nepořádku a oni by se dostali do situace, ve které by mi měli pomoci. Někdy se mi podaří i něco nafingovat,ale ne tak jak bych si představovala, ale bráním se tomu, nechci s lidmi tuto hru hrát a lhát jim. Ale v mé mysli je to velmi často a já se musím ovládat, abych to nedělala. Značně mi to komplikuje život a nechápu to. Nevím, proč to tak mám a co se s tím dá dělat. Budu moc ráda, když mi poradíte.
S pozdravem V.24let

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
ve starých westernech či ve filmech pro pamětníky jsou časté výjevy, kterak dáma naoko omdlí přímo do náruče muže, který ji okouzlil. Vaši metodu tedy užívalo a možná užívá mnoho dam. Otázkou je míra, ve které ji dáma používá. Pokud píšete, že Vám komplikuje život, bylo by vhodné ji nějak korigovat.

Zajímalo by mne, co Vás na této metodě přitahuje. To, zaujmout pozornost, nebo samotná péče o Vás? Lidem bez vztahu velmi často schází péče a starost od partnera, zájem. Předpokládám tedy, že pokud byste si našla partnera, tato záliba by přestala být aktuální. Zkuste se na to zaměřit s nějakým terapeutem. Jak to udělat, abyste dokázala své touhy a osamělost zvládat či ještě lépe uspokojit nějakým vhodnějším způsobem. Předpokládám, že není třeba nijak intenzivní psychoterapie, zkuste zkrátka své základní potřeby (intimita, péče) uspokojit vhodnějším způsobem, protože to, že po takovém kontaktu toužíte, je normální, není nutné tyto touhy nějak odstraňovat či se za ně stydět.
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy