48441  18. 7. 2013 22:35:29 - Anicka11

Partner je ku mne chladný počas tehotenstva

Chodíme spolu rok,
som tehotna,v 25tt.O prve dieťa sme prišli a druhé tehotenstvo prišlo kratko po potrate. Môj problém je v tom,že som v tom sama.Odvtedy čo som zostala tehotna, prestal sa ma dotýkať,bozkavať,milovať sa so mnou,maznať,dokonca prestal sa so mnou stretávať,písať sms,...vyhladávať ma.Nespýta sa na tehotenstvo,nespýta sa ako sa cítim,....nezaujímam ho.Pracuje od pondelka do soboty večera a keď má večer čas,tak ide do fitka,na motorku,len nie za frajerkou.Tvrdí,že je velmi unavený a že potrebuje po robote pokoj.Keď mu píšem,že mi je smutno,odpovie,že som smiešna.SEx mu vraj nechýba,lebo si to s tehotnou nevie predstavit,lenže pri prvom tehotenstve sme sa milovali stále.Pred tehotenstvom sme mali spoločne plány, teraz našu budúcnost ani nespomenie a ked sme už v tú nedelu spolu,tak radšej ju celú prespí.Trápi ma to a nepamätam den,kedy som neplakala ako mi chýba,ako mi chýba jeho blízkost,neha,dotyky,..každý bývame zvlášt a mam pocit,že na tom nemieni nič menit.Takto som si tehotenstvo nepredstavovala,...trápim sa,..trápim

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá Aničko,
chápu, že se Vám současná situace nelíbí. Chování Vašeho partnera opravdu není příliš podporující, pečující. Zaujala mě Vaše poslední věta, že žijete odděleně a máte pocit, že to tak bude i dál. To spolu budete mít dítě a budete žít dál odděleně? Takže ho budete vychovávat jen Vy?

Pokud se Vám chování Vašeho partnera nelíbí, což opravdu chápu, promluvte si s ním o tom, co by možná mohl změnit, pokud s Vámi chce zůstat i nadále. To, že budete rodiče dnes nikdo nezmění a on to musí respektovat. To, že budete nadále partneři je na Vaší volbě. Přemýšlím nad tím, nakolik vlastně naplňujete partnerství dnes. Žijete odděleně, vidíte se 1 den v týdnu, který partner prospí. Nevím, jaké máte představy o partnerství Vy, Vašemu partnerovi to vyhovuje?

Zkuste probrat Vaši budoucnost a klidně si stanovte nějaký termín, do kterého se pokusíte něco změnit. Pokud nebude chtít změnit nic, možná budete muset začít přemýšlet o rozchodu s tím, že již nebudete partnery, jen rodiči. Výhodou je, že na dohody o rodičovském chování Vašeho partnera nebudete sama. Bude za Vámi stát soud a soc. odbor, který určitou podporu od partnera zkrátka zajistí.

Tedy: Proberte s partnerem jak si představuje budoucnost a zkuste se dohodnout na nějaké představě, která se bude líbit Vám oběma. Pak začněte měnit věci tak, abyste oba byli spokojenější.
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

boby
19. 7. 2013 8:26:03
Anička , čo ti na to povedať? Asi to nie je v poriadku! Takto sa partner a nastávajúci otec správať nemá a nesmie. Niečo sa s ním deje, o tom niet pochýb. Nepíšeš o vašom veku , ale asi budete mladí ľudia. Niekto však nedosiahne vek rodičovstva nikdy. Ak je preňho fitko a motorka prvoradejšie ako tehotná partnerka , tak je namieste sa zamyslieť nad faktom, či s tým človekom chceš tráviť svoju budúcnosť. A to napriek všetkému!! Chápeš? Nedaj sa odbiť alibistickými odpoveďami o jeho únave a pod. Ak sa dá , tak si tieto veci riadne vydiskutujte. Aj keď... čo si budete diskutovať na prejavoch náklonnosti a lásky? To sa vynútiť nedá. V každom prípade ten rozhovor a vážny rozhovor je namieste.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy