48464  20. 7. 2013 13:35:36 - lacix

Problemi zo vzťahmi

Dobrý deň,
som 18 ročný (už skoro 19) mladý chalan, no doteraz som nemal vobec žiadny sex dokonca ani prvý bozk som ešte nezažil. Približne od svojich 15-tich rokov som začal hľadať pre seba babu na vzťah. No zatiaľ som nič nenašiel. Neviem kde može byť problém. Som z tochto stavu nešťastný a dosť dlhé obdobie som rozmýšlal aj nad samovraždou. Asi to je problém prečo nemám nikoho je to že nie som žiadny model z nejakeho porno časopisu ale mam trosku nadbytočných kíl(podotýkam že už športujem a mnoho kil som už shodil).Ďalši problem je ten že nechodím na diskotéky lebo rodičia ma moc nepúšťajú nikam. Ale pre mňa najvetší problém je ten že neviem akého orientovania som . Od 15 som hľadal niekoho aj som mal v 15 tich jednu babu ale nedošli sme ani k bozku nie to ešte k sexu. Potom sme sa pohadali a bol koniec. No a po tejto skúsenosti som mal už len samé negatívne skúsenosti. Až do vtedy kým som si nepovedal že asi hladam zle,,, začal som teda hladať medzi gaymi na gay zoznamkách ale tiež neuspech tiež ma nikto nechcel. A pokial chcel a mal som s nim stretko tak som sa cítil zle cítil som úzkost mal som pocit že nás každý sleduje bolo to divné a zlé a ked sa ma dotkol tak po mne presiel mráz a mal som mu chut vrazit. Neviem co sa so mnou deje alebo kde je problém no jedno viem chcem byt konečne šťastný. Som ináč romantická duša a potrebujem lásku . Už len to mi chýba materiálne už všetko mám .

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
zkuste brát navázání vztahu jinak než jako bojový úkol. Být panic je i v 19 letech velmi běžné, takže se tím nijak netrapte. Zkuste nejprve chodit tam, kde se vyskytují jiní mladí lidé a zkrátka se bavte. Uvidíte, že jakmile se s ostatními budete bavit bez uvažování nad tím, zda by to mohl být Váš partner (ať dívka či chlapec), bude to mnohem snazší.

Zkuste zkrátka nějaký čas nic neřešit, dejte si za úkol zlepšit své komunikační schopnosti s dalšími mladými lidmi. Choďte mezi ně, poslouchejte, co je baví a trápí, bavte se s přáteli. Uvidíte, že bez toho tlaku, který na sebe sám kladete (seznámit se) bude vše snazší. Když totiž tlačíte na pilu a chcete se seznámit "hned teď", mnoho lidí takový postoj z principu odrazuje. Když to zkusíte hodit za hlavu, možná až pak potkáte někoho, kdo se Vám bude docela zamlouvat.

Pokud Vás to bude trápit natolik, že byste měl zase opravdu černé myšlenky, vyhledejte psychologa a pracujte na tom společně s ním.

Držím palce, uvidíte, že to zvládnete.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy