48577  26. 7. 2013 13:17:22 - Danonym1

Kondom a nemoci

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak velké je riziko přenosu pohlavních chorob při užívání kondomu. Moje přítelkyně je hodně tolerantní a nevadí ji když mám chráněný sex s jinou dívkou pokud se do ní nezamiluju a řeknu jí o tom. Nikdy bych do toho nešel kdybych věděl že jen 1% jí to vadí ale jí to vážně nevadí. Dokonce má radost že se bavím a užívám si. V nedávné době se ale bavila s kamarádkami a ty jí řekly jak je hloupá že i přes kondom můžu se nakazit a pak jí, a jelikož ona se hodně bojí o své zdraví tak kvůli tomuhle se rozhodla tuhle naši dohodu ukončit. Někde jsem četl že se dá přes kondom nakazit když praskne nebo sklouzne, ale to kdyby se mi stalo tak samozřejmě bych šel nejdříve na testy než bych něco měl s mojí přítelkyní. Zajímá mě ale jestli je nějaké riziko přenosu chorob pokud nepočítám že kondom sklouzne. Jestli ano tak samozřejmě je pro mě důležitější zdraví mojí partnerky než abych si občas užil i někde jinde. Děkuji mnohokrát za odpověď.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
V kondomu se mohou vyskytovat mikropraskliny, které ne zcela chrání před nákazou. Ochrana při správném použití kondomu není na sto procent. Dalo by se odhadnout asi 97% ochrana před pohlavními nemocemi.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie