48629  28. 7. 2013 21:06:42 - max10

Herné automaty

Ahoj nevím zda zavislost je to spravne slovo a tak reknu jen:mam problem z hernima automatama,stava se ze 3 mesice nejdu do herny nemam tu potrebu tam jit nepremyslim otom ani neplanuji ze tam pujd ale pak kdyz jdu po meste me najednou napadne ze bych tam zasel a tak tam jdu jde stimhle neco delat pomohla by me treba hypnoza nejit nejaky blok co mam a dostat se z toho?ja nerozumim tomu ze tam vubec vlezu vym jak to v zdy dopadne a mrzime natom nejvyc ze to odnasi ma rodina je mozne ze je problem v necem jinem?

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
problém s herními automaty je pravou závislostí a jako závislost se léčí. Léčba obnáší úplnou abstinenci, takže pokud máte vůli s tímto problémem něco dělat, zkuste v první řadě přestat zkoušet "jen chvíli si zahrát." Zároveň doporučuji navštívit psychiatra specializujícího se na závislosti.

Dobrou zprávou je, že Vaše hraní je kvartální, což znamená, že jste schopen poměrně dlouhé abstinence od hraní.

Jak sám naznačujete, je opravdu časté, že touha po hraní nahrazuje něco, co Vám v životě chybí. Pro tento případ doporučuji rodinného či manželského psychologa. Buď se může dobře doplňovat s Vaším psychiatrem, nebo by pro začátek mohl na problém stačit pouze on.

Takže: Škodlivé hraní na automatech je závislost a léčí se jako závislost u psychiatra. Prácovat na hledání toho, co Vám hraní v životě nahrazuje doporučuji s rodinným či manželským psychologem.

Držím Vám palce!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy