48642  29. 7. 2013 15:32:22 - nelus

Som na druhom mieste

Dobry den,
som s partnerom rok a 3 mesiace je nam spolu dobre lubime sa lenze priatel na mna nema skoro nikdy cas. Stale musi ist bud nieco robit alebo vonku s priatelmi a ja som sa druhom mnieste.Mysli si ze som samozrejmost ze vecer ked uz nema nic na praci tak ja ako poslusna priatelka musim stale byt dostupna. On ma tau povahu ze mi malo kedy povie sam od seba ze ma lubi a preto mam pocit ze uz mu na mne nezalezi. Teraz mame take obdobie ze sa vacsiou len hadame a to bud kvoli tomu ze sa mi nevenuje alebo kvoli malickostiam. Problem je v tom ze on si neviem priznat chybu ked nieco urobi a ja sa nanho hnevam on chyti nervy a zacne sa on hnevat na mna, niekedy sa az tak hneva ze ma igoruje. Ja ho velmi lubim a chcem s nim byt aj do buducnosti. Uz sme si aj spolu buducnost planovali no len neviem ako teraz dalej.Raz sa stalo ze som ho par hodin ignorovala a on sa so mnou chcel rozist lenze nejak som mu to rozhovorila len ja vazne neviem ci to ma zmysel.a ked mu poviem ze sa mi nevenuje zacne vraviet ze ja sa ho nesnazim pochopit ze on ma nieco surne a podobne veci .

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
doporučuji si s partnerem promluvit na téma, co od vztahu očekáváte. Ať Vám sdělí on svou představu o další budoucnosti. Je možné, že Vaše nároky na vztah nejsou zcela slučitelné (nárok na blízkost, míru společného času atd.). Existuje hranice, u které si řeknete, že to už je příliš? Jak daleko od ní Váš partner vlastně stojí?

Vždy musíme volit mezi tím, co chceme a můžeme mít a tím, co máme. Pokud Váš partner nebude chtít na svém chování nic měnit, budete se s tím buď muset smířit, nebo vztah ukončit a věřit, že někdo jiný Vám poskytne to, o co stojíte.

Vím, že to je těžké, ale dejte Vašemu partnerovi možnost změnit své chování a pokud tak neučiní, rozhodněte se sama, co dál.
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy