49099  23. 8. 2013 7:42:29 - ada321

Neidentifikovatelné pocity

Dobrý den,
čas od času (např. jednou za dva měsíce) se mi stává, že z ničehonic začnu pociťovat jako kdyby se vše kolem mne zpomalilo. Např. i myšlenky najednou jsou jak zpomalená reč, občas se to projeví i ve spojení s tím, že předměty či lidé na které koukám se zdají být více vzdálené než ve skutečnosti jsou. V podstatě to nemá vliv na běžné fungování (alespoň v rámci běžného života), ale zdá se mi to velice divné. Těžko soudit jak by se toto projevilo např. při řízení automobilu apod... Na internetu jsem podobný problém nikde nenašel a jaksi ani nevím s kým by se toto dalo řešit. Dnes se mi toto opětně stalo a to zřejmě ve spojení s vyhrocenou stresovou situací, ale ani toto není pravidlem.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
naše pozornost je kolísavá. Když se například zaposloucháte do tikotu hodin, nebudete ho slyšet zcela pravidelně. Není to porucha hodin, ale právě naší pozornosti. Je tedy možné, že jde o normální stav, kdy si zkrátka onoho zakolísání všímáte více. Stejně tak před omdlením lidé udávají pocity, že slyší a vidí okolí z větší dálky.

Pokud z těchto situací nemáte dobrý pocit, konzultujte je s psychiatrem. Neudáváte kolik je Vám let ani v jakých konkrétních situacích tyto pocity zažíváte. Je možné, že po podrobnějším rozboru s psychiatrem přijdete snadněji na možnou příčinu.
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy