49129  25. 8. 2013 8:13:48 - magdalenka1530

Problém s mamou

Dobrý den,
mám taký problém že mám veľmi prísnu mamu.Von možem ísť iba raz za týžden,keď prídem o desať minút neskor tak na mňa kričí.Podla mňa to bude tým ze nemá rada môjho chlapca.Už som jej ho úkazala aj s ním rozprávala.Môj otec ten by ma pustil aj viackrát von na dlhšie. To len ona je taka prísna.Keď ma on pustí tak ona na neho kričí.Je divná chodí do niakej sekty a tam jej všeličo navraveli.Vraví veci ktoré by zdravý človek nehovoril.Do tej sekty musím chodiť aj ja do osemnastky.Ja ale tomu nechápem prečo mi ona nedôveruje.Snažím sa byt zodpovedna, starám sa o domácnosť varím,nechodím za školu,nepijem,nefajčím,nikdy som nebola niekde večer v noci.Ona dojde domov sadne k tabletu a ničnerobí a keď raz ta čas zavesí pradlo už vraví že tu robí najviac.Ja už ju nemám rada. Viem že je to moja mama ale rani ma to akosa ku mne správa.Prosím pomôžte mi.Prečo je taká.Za odpoveď vopred ďakujem.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá Magdaleno,
neznám Vaši maminku, takže Vám rozhodně neprozradím, proč se chová tak, jak popisujete. Nepíšete, kolik je Vám let a kolik Vám tedy zbývá do těch 18ti, kdy nebudete muset chodit s ní a budete se moci vídat se svým chlapcem více.

Napadá mne, jakou roli hraje ve Vaší rodině tatínek a zda by se nešlo nějak společně dohodnout na pravidlech, která by vyhovovala všem. Mám dojem, že každá maminka se zlobí, když potomek přijde později, než je dohodnuté, většinou proto, že se bojí. Kdyby jí to bylo jedno, možná by Vám to vadilo kvůli jiným příčinám.

Zkuste si všichni tři (nebo i celá rodina, pokud máte sourozence) promluvit o tom, co Vám vyhovuje a co méně. I vaší matce rozhodně něco vadí na tom, jak to mezi sebou máte. Určitě je něco, co by ocenila od Vás. Čím dříve se na něčem dohodnete, tím lépe. Zkuste tedy věci řešit v rámci celé rodiny, nemá smysl hrotit vztah mezi Vámi a matkou. Jsem přesvědčený o tom, že i ona by stála o to, abyste spolu měly lepší vztah.

A ještě jednou k otázce, proč se chová, jak se chová: Zkuste si odpovědět sama. To, že neznáme důvody, proč se někdo chová nepěkně, neznamená, že k tomu má špatné důvody a chce nám škodit. Třeba si Vaše matka myslí, že pro Vás dělá to nejlepší... Jen se to zatím trochu míjí s Vašimi představami.

Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy