49310  5. 9. 2013 18:14:20 - livia112

Zmena pocitov

Dobrý deň
mám 19 rokov a pred troma dňami som si dala mafinku s marihuanou , druhý krát v živote som to mala odvtedy mám zvláštne pocity akoby svet naokolo bol iný .. rozmýšľam aj správam sa normálne smejem sa a pociťujem rôzne pocity ale všetko sa mi zdá ako keby vo sne nemôžem veci vnímať tak sústredene . bojím sa , že sa to nezmení ...čítala som aj o depersonalizácii .. dá sa to odstrániť ? ďakujem za odpoveď

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
marihuana dokáže občas lidi docela rozhodit. Je možné, že pocity, které uvádíte vyplývají spíše z obav a z toho, že nyní velmi citlivě sledujete své pocity, ale pokud Vaše obavy a pocity budou přetrvávat, zkuste se poradit s psychiatrem.
Depersonalizace - pocit sledování svých pocitů a života z pohledu pouhého diváka se opravdu dostavují často pod vlivem drog. To, jak se ve svém těle cítíte však ovlivňuje i ono zaměření pozornosti, kdy se člověk snaží své pocity sledovat "objektivně" či "zvenku.

Doporučuji si dát pár dní oddych od posuzování svého stavu, dopřát si pravidelný spánek a dobrý pitný režim a pak se rozhodnout, zda navštívit psychiatra a probrat to s ním.

Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

livia112
17. 9. 2013 11:10:30
ďakujem veľmi pekne za odpoveď ale už to prešlo asi to bolo preto lebo som sa na to príliš sústredila :)
Mgr.Zajic [Psycholog]
23. 9. 2013 9:01:18
Tak to mě těší ;) Mějte se pěkně.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy