49632  28. 9. 2013 14:14:05 - t.krupova

Problém s chlapcom

Ahojte všetci,potrebujem akútne radu. Mám 14 rokov a už asi pol roka si píšem s chalanom z triedy vedla..on mal teraz 15 no ale ide o to že..ja som sa na ňho hrozne namotala a on na mna tiež a išli sme von..bolo to na prvýkrat fajn..tak sme to potom zopakovali ešte párkrat ale potom sme sa dlho nevideli kvôli dovolenke,prazdninam atď..a on mi za ten čas vôbec nechýbal..začala som ho zasa stretávať v škole a minulý víkend som ho stretla ked som bola s kamarátmi vonku a tak sme boli spolu..no a držali sme sa za ruky,objimalu sa a kecali a na konci bola pusa lenže ja som to potom strašne ľutovala.prečo? Už mám toho naozaj dosť, vôbec sa v sebe nevyznám,neviem čo chcem..neviem či ho.."ľúbim", neviem čo robiť,či som pripravená na vzťah,predsa len mám 14..vysvetlila som mu že chcem spomaliť a on to pochopil ale včera sa opakovalo to čo minulý vikend a úspešne som sa vyhla puse ale aj tak..ja jednoducho stále hľadám výhovorky ked ma volá von..a pritom ho mám rada..poraďte mi,naozaj už neviem čo dalej..vďaka!

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
no, obávám se, že v tom, že se nevyznáte ve vztahu k onomu chlapci, Vám moc lidí neporadí. Zajímá mě ale, jaký je pro Vás vlastně rozdíl mezi objímáním, držením za ruku a pusou. Zdá se, že to pro Vás je velmi výrazný rozdíl. V čem je to ale jiné? Láme se pusou nevážnost/vážnost vztahu?

Doporučuji dělat to, co je Vám příjemné a baví Vás to, nedělat to, co Vás netěší. Co kdybyste si o tom popovídala s tím chlapcem? Třeba řeší podobné myšlenky.

Mám dojem, že z pusy máte mírné obavy a netuším, z čeho pramení, proč jste po ní vlastně litovala? Zkuste nebrat pusu jako závazek a uvidíte, co bude dál. Nechte věci plynout a třeba přijdete na to, co se Vám líbí nebo nelíbí. Nejistota provází počátek většiny vztahů ať se rozvinou nebo nikoliv.

Pokud tedy stojíte o to, zjistit jaký by byl bližší vztah s tím chlapcem, s chutí do toho, nikdo neříká, že do něj máte skákat zcela bezhlavě. Ale pokud o další zkoumání nestojíte, zkrátka to tomu chlapci sdělte.

Někdy pomáhá se neptat "co vlastně chci" ale "co vlastně nechci". Někdy lidé, kteří neví, co chtějí spíš vědí, o co nestojí. Je to zkrátka na Vás. Ať uděláte cokoliv, bude to pro Vás cenná zkušenost a obojí bude mít pro další život smysl, takže hlavu vzhůru ;)
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy