49693  1. 10. 2013 20:59:50 - ladybeatle

Psychika

Dobrý večer!
Mám kamarátku, ktorá už skoro 4 roky má priateľa.. Lenže posledný rok sa len hádajú, už to nie je medzi nimi také ako predtým a ona to chce s ním ukončiť. Pár krát sa o to pokúšala ale on sa je vždy vyhráža, že si niečo urobí. Nevie čo má robiť. Poraďte prosím. Ďakujem!

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
napadá mě, proč vlastně píšete Vy a ne Vaše kamarádka. V momentu, kdy jeden z partnerů vyhrožuje, není příliš vhodné jakkoliv ustupovat, ale ani situace příliš hrotit. Její partner má patrně na vztah jiný názor a chce ji k sobě "upoutat" vydíráním.
Asi by bylo nejlepší, kdyby s ním zkrátka probrala důvody, proč chce odejít s tím, že už nechce ve vztahu setrvávat, a že to on musí respektovat. Svým přístupem její přítel nemůže nic změnit a musí to respektovat.

Vaše kamarádka zároveň není za jeho chování zodpovědná. Pokud má její partner přátele a rodinu, možná by mohla o pomoc požádat je, pokud pak bude klidnější. Myslím to tak, aby někdo z jeho blízkých věděl, čím vyhrožuje a souhlasil s tím, že na něj zkusí dohlédnout.

Samozřejmě je možné to konzultovat s psychologem ať individuálně, nebo společně, minimálně pro to, aby byla kamarádka klidnější.
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy