49738  4. 10. 2013 18:38:37 - roman74

Už nemám sílu žít

Trpím Bipolární afektivní poruchou se stavy hluboké dlouhodobé deprese . Před týdnem jsem byl propuštěn z psy. léčebny , kde jsem strávil několik měsíců , nicméně nemám sílu žít , sebevraždu jsem již spáchal . Teď mě přepadají černé myšlenky stále víc a nevím co dál !

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
zaměřte se na co nejlepší vztah s psychiatrem a psychoterapeutem. Pokud Vám kdokoliv z této základní dvojice nevyhovuje, nebo jeho přístup, vyhledejte takového odborníka, kterému budete důvěřovat. Předpokládám, že po propuštění pokračujete v psychoterapii v ambulanci, hlavní je teď opravdu spolupracovat s odborníky, kteří mají Vaši důvěru. Sám své probléme budete zvládat stěží.

Nejspíš budu opakovat to, co Vám řekli v léčebně, doporučuji sportovat, dělat nějakou manuální činnost, ideálně něco, co ubývá, přibývá, v depresi je nejdestruktivnější nečinnost. Vím, že je to těžké, ale musíte se zkrátka přinutit k nějaké činnosti. Čím větší strukturu a řád, pravidelnost, bude mít, tím lépe.

V případě, že vám nevyhovují psychofarmaka, rovněž to sdělte svému psychiatrovi a hledejte jinou možnost. Naučit se žít s bipolární af. poruchou není jednoduché, ale je to opravdu možné. Stačí hledat a zkoušet vše, co Váš stav zlepšuje, včetně léků a terapie.

Nevzdávejte to, dělejte cokoliv co Vás zabaví a uvidíte, že se brzy budete cítit lépe.
Hodně štěstí!

Komentáře uživatelů ...

Bader
5. 10. 2013 5:11:54
Nie je všetko ideálne okolo nás a život vie poriadne zamiešať karty. Ťažko sa žije ak nemáme nejaký ciel, zmysel, alebo pre koho žiť. Neberte si to čo ste dostal od iného. Vy ste tu a máte nejakú úlohu. Niekto kto vás stráži vás TU potrebuje a nedovolí vám odísť. Neriešte svoj "odchod" !!! Zostaňte a nájdite ten dôvod pre ktorý ste TU. Naplňte niekoho šťastím kto to potrebuje. Ak sa vám trochu "komplikovane" žije s blízkymi, s ľuďmi okolo vás zadovážte si nap. psíka. Nájdite si koníčka takého, ktorý uspokojí vás a pomôže naviac niekomu. Len nebuďte sám s svojimi myšlienkami!!!!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy