49856  11. 10. 2013 20:16:49 - andrea89

Moj ex priatel sa mi začal ozývať

Dobrý deň.Mam 24rokov a S byvalím priatelom sme boli spoku 6rokov a pred rokom ma nechal kvoli inej. S nou je do dnes, čo je už takmer rok, ide o to že asi po par mesiacoch ich vztahu sa mi začal ozyvat s tym že ako sa mam a pod.veci....aj sme sa raz stretli vonku kedže mame spoločnych priatelov, a začal mi tvrdit že na mna mysli každy den, a že on vie že aj tak budeme raz spolu. Neriesila som to, no stretli sme sa opat, a začal s tym že nevie čo ma robiť, že či sa rozide s priatelkou a vrati sa ku mne, a že cely rok prežival tažke obdobie lebo na mna myslel,a na druhý deň už ako keby na to zabudol čo vravel.Neviem či ma klame. Neviem o čo mu vlastne ide, ale mna to niči a neviem čo mam robiť pretože ja ho stale milujem. Aj jeho kamarati mi tvrdia že nie je šťastný a že si uvedomuje že urobil chybu len že nevie čo ma robiť....je vobec možne aby si uvedomil že urobil chybu, a zistil že lubi mna len sa to boji povedať priatelke? Ked sa chcem normalne porozpravat tak ma ignoruje a potom po čase sa zasa ozve. A takto je to dookola.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
možné to je, ale jestli to tak je, Vám nikdo nepotvrdí. S vracením se do vztahu je jistá potíž. Tím, že spolu nejste, zmizely problémy, které stály za jeho odchodem od Vás. Logicky si tak oba můžete idealizovat Váš vztah, každodenní problémy nebo neshody už zkrátka nejsou na každodenním pořádku. Je možné, že jakmile opustí současnou přítelkyni, obrátí se vše naopak.

Pokud mu chcete dát šanci, doporučuji mu to sdělit i včetně nějakých podmínek. Dokud lidé jen o něčem mluví, mnoho to neznamená, všímejte si toho, co konkrétně dělá. Pokud jeho aktivita končí tím, že si stěžuje, jak mu chybíte a nic dalšího nedělá, může Vám to spíše ubližovat bez dalšího vývoje.

Takže: Pokud o něj stojíte, nechte na něm, aby něco udělal pro to, abyste mohli vztah znovu oživit. Pokud tomu moc nevěříte, nedoporučuji udržovat kontakt po nějakou dobu, bude Vám to spíše ubližovat a nebudete se moci nijak "zotavovat" a připravovat na jiný vztah.

Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy