49876  13. 10. 2013 22:51:26 - MarcelS

Myšlenky na sebevraždu

Dobrý den,
chtěl bych pomoc, neboť já doslova ztrácím chuť žít. Nedokáži se pořádně dívat ani do budoucnosti, tak kde hodně lidí vidí rozkvět a pozitivitu, rodiny, práce a užívaní si života, tak já vidím pouze tmu. Nevidím pokračování ani smysl. Pouze jenom to, že nechci žít. Už jsem se 3x pokusil spáchat sebevraždu, otrávil jsem se, předávkoval a dokonce rozřízl zápěstí, vždy jsem nějak přežil. Já prostě nevidím žádný důvod proč žít. Do školy chodím jen když se my chce, ale vždy jsem byl znám tím, že jsem byl nejlepší student. Měl nejlepší docházku. Ale prostě pociťuji, že to vše je prchavé a nemá smysl.
Mám dobrou rodinu, skvělé okolí, milujícího přítele. Ale přesto ztrácím chuť žít, ztrácím váhu (vážím 51 kg a to mám 175 cm),přestal jsem dokonce cítit i sexuální uspokojení. Jako bych vnitřně umíral.
Už bylo hodně lidí, jenž se mi snažilo pomoc a pomohli, ale na pouhou chvíli, pak má nálada jde zase dolu, čím dál hlouběji.
Vím pouze jedno, potřebuji pomoc.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
doporučuji vřele co nejdříve navštívit psychiatra a dohodnout se s ním na dalším postupu. Nepíšete, zda lidé, kteří se Vám snažili pomoci, byli odborníci, psychologové či psychiatři. Pokud ano, zkrátka vyhledejte takové, kterým budete věřit. Možná by nebyla od věci i skupinová forma psychoterapie nebo denní stacionář. O tom všem by měl mít psychiatr přehled.

Takže pokud potřebujete pomoc, vyražte za ní. Pokud by situace byla ještě akutnější, klidně zavolejte záchranku. Nemá cenu se pokoušet počtvrté o sebevraždu, berte to tak, že je Vám asi souzeno se prokousat ke spokojené části života. Jde jen o to, jakou cestou se tak stane.

Takže: Kontaktujte psychiatra co nejdříve.
Držím palce.

Komentáře uživatelů ...

pedesaa
14. 10. 2013 9:36:53
Dobrý den, určitě co nejdříve vyheldejte nějakého specialistu. Psychologa možná ještě lépo psychiatra. Jeho cílená léčba například medikamenty by Vám mohla změnit život a zase by jste byl v pohodě.
MarcelS
14. 10. 2013 17:22:18
už my hodně lidí pomohlo ale vždy to pak zase kleslo a já už nevím jak dále. Začínám dostávat i záchvaty paniky a vím pouze jedno, pokud se my to nezlepší tak si začnu fyzicky ubližovat.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy