49930  17. 10. 2013 11:08:20 - Jarinho

Hlúpe spravanie

Dobry den.
Neviem ako by som nazval moj problem tak ho aspon skusim opisat. Pred casom som otvoril kaviaren. V tej dobe som bol usmiaty pohodak s kludnou chladnou hlavou. Kaviaren do roka skrachovala a s nou odisiel aj moj pozitivny pohlad. Teraz ma vytoci doslova kazda blbost. Vsetko co sa mi nepaci beriem tragicky a doslova nicim okolie svojim pristupom a nervozitou. Najhorsie ze trpi moja priatelka ktora za to vlastne ani nemoze. Neustale som nervozny, zmena nalady je u mna mozna doslova behom par sekund a to staci len drobna malichernost a hned mam po nalade. Neviem. Si uz rady. V noci neustale nad niecom rozmyslam neustale sa mi tocia v hla e myslienky preco sastali urcite veci a preco to nemohlo byt inak a podobne. Uz poriadne koli tomu ani nespim. Nervozita je u mna uz viac ako viditelna a este pred par rokmi som myslel ze to nieje mozne. Vie mi niekto poradit ako toto dostanem von z hlavy??? Ako zabudnut na minulost. A tesit sa z pritomnosti???? Ako kontrolovat nervy??? Ako nebrat vsetko tak tragicky a ako sa nenastvat skor ako to vobec ma zmysel??? Ako najst ten klud ktorysom kedysi mal???
Dakujem

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
doporučuji vyhledat nějakého šikovného psychoterapeuta. Proč jste podrážděný netuším, ale v situaci, kdy zkrachoval projekt, kterému jste věřil je to pochopitelné.

Myslím, že řešením je zkrátka smíření s tím, co se stalo a posílením sebedůvěry pomocí toho, co děláte nyní. Vše mělo smysl a místo ve Vašem životě, jistě z toho budete v budoucnu i těžit.

Počítejte s tím, že se vše nevyřeší zítra, situace se nějakou dobu vyvíjela, muselo to pro Vás být velké zklamání. Proto najít ztracenou rovnováhu může nějakou dobu trvat.

Recept Vám dát nedokáži, budete ho muset sám hledat s psychologem. Pokud Vás zatěžuje i nedostatek spánku, neváhejte kontaktovat psychiatra. Ale psychofarmaka neberte jako řešení situace, je to pouze dočasné řešení, nadechnutí pro změny ve Vašem životě. Nenechávejte zotavení jen na čase.

Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

lenka123
24. 10. 2013 11:59:33
ja mam presne ten isty problem :(

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy