49939  17. 10. 2013 20:28:31 - klariqa

Lexaurin na uzkost

Dobry vecer,
chcela by som sa poradit ohladom lexaurinu, dnes mi ho predpisal lekar nakolko ma caka tazke obdobie a sem tam mam pocit uzkosti az paniky. Chcem sa opytat, ako sa budem citit po uziti tohto lieku nakolko mam male dieta a musim byt pre neho funkcna a najma...V sobotu mame rodinnu oslavu na ktorej sa urcite pripitku nevyhnem a kedze nechcem hazardovat so svojim zdravim, myslite, ze bude v poriadku ak liek uzijem dnes aj zajtra a v sobotu davku vynecham? Samozrejme ak by to malo mat nejaky dopad na zdravie tak alkohol ozeliem, ale rada by som sa po velmi dlhej dobe trosku zabavit. Chcem poznamenat, ze moj stav nie je prilis vazny, ak dostanem uzkost zvacsa ju dokazem bez tazkosti "predychat".

Dakujem vam za vsetky vase rady.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Dobrý den,
Lexaurin, jako lék zmírňující úzkostné stavy, nevyžaduje pravidelné užívání, často je lékaři předepisují k užití "dle potřeby". Jestliže Vás v současnosti čeká náročnější období, užívání si můžete naplánovat na tyto náročné dny. Rozhodně ale nedoporučuji kombinovat tento lék s alkoholem, proto na sobotu doporučuji, abyste jedno nebo druhé oželela. Také zde zmíním i nebezpečí závislosti, není doporučováno léky jako Lexaurin užívat déle než 7-10 dní za sebou.
Vy ale píšete, že u Vás úzkosti nedosahují tak nesnesitelné intenzity a že s nimi umíte sama pracovat. Proto Vám jedině můžu doporučit zkusit problém řešit bez léků, psychoterapií, není to tolik "rychlé" řešení, ale má trvalejší efekt a to za to stojí. Držím palce.

Komentáře uživatelů ...

pedesaa
18. 10. 2013 11:38:14
Nevim jak u Lexaurinu ale ja beru nizkou davku antidepresiv a normlane se na to obcas napiju nic mi to nedela. Davku nekdy i vynecham a taky v pohode. Doktor by mozna rekl neco jineho nevim. Jinak prasky by vas nejak negativne ovlivnit nemeli. Ba naopak. Jen nekdy snizujou sexualni vnimavost na to pozor. Ale casem se to srovna.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy