49948  18. 10. 2013 15:51:34 - maju88

Rodičia, ja a manzel pod jednou strechou

Dobrý den,
ja neviem ani ako to popísat,ale lezie mi vsetko uz na nervy,zo vsetkeho som nervozna. manzel to nazval ze mam alergiu na rodicov. Rodicia vobec nerespektuju ze som vydata a stale ma beru za ich poslusnu dcérušku, ktora spraví vsetko co chcu kedy chcú. im za ziadne teorie nedaju vysvetlit oni maju svoju hlavu. ze sadnut si a porozpravat sa , nula bodov. mi sa hned chytíme a hadame. s mamou mam ten problem ,my sme iné a v nicom si nerozumieme,iné nazory iné prístupy,postupy a najhorsie je ze ona si stoji za svojim stale a vyzaduje to odomna ."mat v hlave co ona" ale este sa to dá lebo chodí kazdy druhy den do prace tak není doma. ale horsie je to s otcom ten je stale doma. a nemozem nikam urobit krok bez jeho prenasledovania. stale sa musi nieco vypytovat,chodit mi do izby,furt ma pozorovat kde idem,vypytovat sa kde idem pritom len na wc idem.
A sustavná buzeracia, ci nieco robim ci nerobim stale je zle. ked aj robim podla nich aj tak je zle a vzdy si nieco negativne najdu. su to velmi negativny ludia, plni negativ,stalej nespokojnosti so vsetkým.
ono sa hovori ze az o nieco prídes potom zistis ake to bolo vzacne, ja viem ja si uvedomujem,co pre mna urobili a este robia,ale proste ich prístupy mi lezu na nervy az tak ze som vulgarna smerom keby tu uz neboli čo by som mala od nich svaty pokoj.
ja mamu vypocujem vzdy ja som tichá,ale ked chcem nieco povedat voci jej chovaniu tak mna pretlaci jej oponovanim a prakticky ja sa neviem branit zasa len ticho zostanem. aj toto ma zerie ze sa nemozem mame vyrozpravat co citim.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Dobrý den,
žijete s manželem, dva dospělí lidé, pod jednou střechou s dalšími dvěma dospělými lidmi, Vašimi rodiči. Tedy by se dalo očekávat, že vzájemně budete respektovat své soukromí, budete se spolu setkávat se zdvořilostí, taktem, jak to jenom takováto náročná situace vyžaduje.
Je nemyslitelné, aby rodiče takto překračovali hranice vašeho soukromí. Také, aby nadále očekávali, že budete žít podle jejich zvyklostí a představ, jako když jste byla jejich malá dcerka. Teď jste již dospělá a budete si s manželem svoje záležitosti spravovat, jak je vhod vám dvěma. A nikomu do toho nic není.
Nyní je vidět, že sama sobě příliš nedůvěřujete v argumentech, že si je raději necháte pro sebe. Co anebo kdo by Vám pomohlo získat více sebedůvěry? Jak při Vás stojí Váš manžel? Píšete, že mluví o Vaší alergii na rodiče. No dle mého názoru by mohl vděčně přijímat, že jste vyzrálá a máte potřebu chránit vaše soukromí.
Chtělo by to sebrat odvahu a pevně vyžadovat od Vašich rodičů respekt. Případně se odstěhovat, nakonec možná to by bylo i Vaše nejpřijatelnější řešení. Věřím, že máte dost sil a odvahy, abyste zvládla situaci řešit. Držím palce.

Komentáře uživatelů ...

maju88
13. 11. 2013 11:31:38
napísali ste to pekne ako by to malo byt, len co mam ked s rodicmi sa nedá pohnut. a mna to psychicky deptá. co by mi pomohlo získat sebadoveru? to sama neviem. som nespokojná a neviem co vlastne chcem, nic ma nebaví... manzel stojí pri mne, ma svoje vrtochy, ale aj tak som na krizovatke a idu na mna 3 auta na raz a ja neviem kam prv uskocit

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy