49982  20. 10. 2013 22:28:15 - mattus

Sexualna orientacia

Dobrý deň,
mám 14 rokov som chlap a neviem či som homosexuál alebo heterosexual. Chodím s dievčaťom rozumieme si, ale niekedy keď sa pozriem na muža predstavím si ako by som vyzeral to má vzrusi. Pomyslieť na to žeby som mal styk s mužom sa mi hnusi. Za dievčatami sa obzriem ale nepostaví sa mi postaví sa mi keď si predstavím ako by som vyzeral a potom si predstavím dievča tak sa mi postaví. Vopred ďakujem za odpoveď.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
příliš jsem nepochopil váš obrat "ako by som vyzeral." Vzruší Vás představa, jak jste sám vzrušený? Nebo jak jste nahý?

Ve 14 letech se sexuální orientace určuje těžko. To, že o své orientaci mladí lidé pochybují je velmi časté. Pokud Vám představa sexu s mužem přijde "hnusná", nemyslím si, že byste byl homosexuálně zaměřen.

I kdyby tomu tak bylo, nebyla by to samozřejmě žádná katastrofa. Zkuste si užívat příjemné chvíle se slečnou a neřešte to, co Vás vzrušuje více a co méně. Nechte věci více plynout. Přílišným dumáním se můžete spíše vystresovat.

I v případě, kdyby k Vašemu vzrušení byla nutná představa nahého já, není na tom nic špatného. Dělejte vše, co funguje :)

A jaké podněty Vás vzrušují když masturbujete? Nebo je pro Vás těžké se vzrušit vizuálními podněty?

Komentáře uživatelů ...

Bader
21. 10. 2013 4:28:11
Vo vašom veku ešte sa nedá podľa toho ako a kedy sa vzrušíte určiť orientáciu. Často sa mladí ľudia v sebe mýlia nesprávne zhodnotia niektoré skutočnosti a potom sa trápia prípadne majú depresie a hlavne zlý základ pre zdravý pohlavný vzťah a život. Skúste to zatiaľ neriešiť a užívajte si život taký aký je. Čas ukáže ktorým smerom sa dáte. Mierne náznaky asi tušíte ale verte nič to ešte "dnes" neznamená. Hľadáte sám seba, svoje miesto a podobne to prežíva veľa mladých ľudí.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy