49994  21. 10. 2013 23:58:43 - Gega

Problém zo sexom

Dobry den,
prosim poradte co mam robit ked mam strach zo sexu? Mala som zatial len jedneho (sexualneho)priatela a teraz mam novu znamost no vzdy ked pride k tomu tak sa zlaknem ,,stopnem to,, a k sexu nedojde. Mam strach ze nieco pokazim,spravim zle.. Mozno ani tak nie z toho ale skor ze otehotniem tabletky totiz to brat nemozem. Mozno to znie cudne ale mozte mi nejako poradit? Uz som odmietla kvoly tom vela chalanov:/ neviem ci je problem v psychike alebo v com ?

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
nepíšete kolik je Vám let, ale možná to není tak důležité. V případě že neberete hormonální antikoncepci, jsou obavy z otěhotnění na místě. A jiný typ ochrany jste zvažovala?

Myslíte, že Vaše obavy souvisí pouze s otěhotněním nebo i z toho, co sex ve vztahu změní? Jistě jsou i jiné možnosti, jak se uspokojit bez přímého sexuálního styku, to Vám vyhovuje více?

Přemýšlím, co lze na sexu udělat špatně, nebo co lze pokazit. Když oba dělají to, co se jim líbí, nenapadá mě nic. Když partnerovi řeknete nebo naznačíte, co se Vám líbí a co nikoliv, neměla by hrozit nějaká nepohoda. Tuší vlastně partner Vaše obavy? Pokud ano, jistě bude tolerantní a nenechá nic společný zážitek zkazit :)

Tedy: Zkuste jiný typ ochrany a v případě obav "z pokažení" zmiňte své obavy partnerovi, určitě vše rád pojme tak, abyste si vše užila co nejvíce. Kdyby se náhodou nedařilo ani pak, kontaktujte sexuologa či psychologa.

Držím palce.

Komentáře uživatelů ...

pedesaa
22. 10. 2013 10:39:46
Pokud se na to necítíte tak ještě vyčkejte. Chce to čas a až budete cítit, že jste na to připravená potom do toho jdetě. Z otěhotnění mít strach nemusíte. Prezervativ je spolehlivá ochrana. Aby jste měla ještě větší jistotu můžete si spočítat plodné dni a uskutečnit sex v době, kdy je nemáte. Nebo muž může vyvrcholit až mimo vás. Pro psychickou pohodu do začátku se dá udělat hodně :)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy