5003  28. 9. 2009 8:57:05

Ditě při kojení pláče

Dobrý den, mám 2.5 měsíčního chlapečka, který sice prospívá dobře (porodní váha 4.2kg, před dvěma týdny 5.8kg), ale při každém kojení se vzteká, pláče, je nervózní a neustále se odpojuje. Pediatr nám řekl, že reflux vylučuje, neboť díte roste a vysvětlil nám, že důvodem může být zažívání, které se dá s kojením do pohybu. Miminko je vcelku spokojené, v noci spí klidně, ale mně kojení velmi stresuje, neboť si myslím, že spokojené napapané miminko by se mělo usmívat a ne plakat. Také mně napadlo jestli není líný sát, neboť, že na začátku kojení mléko teče bez problémů, potom se musí snažit. co bych měla dělat, aby kojení bylo příjemnou záležitostí pro oba? Předem děkuji, Markéta K.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Vím, že asi každou matku vyleká, když dítě místo toho, aby spokojeně sálo z prsu se u prsu rozpláče. To každou matku tak trochu vyděsí. Třeba si uvědomit co asi může způsobit jeho reakci a to jestli začne plakat dřív než začne sát, v průběhu krmení anebo těsně po skončení. Jestli problém je, že se začne vztekat až po uchopené bradavky a vypije pár kvapek mléka, tak problém může být např: Tak problém může být v změně chuti mléka, vtedy řešením by bylo - sníst něco co obsahuje vanilku a všechno se dá brzo do pořádku. Některé aromatické jídlo může docela dost ovlivnit chuť vašeho mléka. Dalším problémem může být, že se dítě hned na začátku zakuckalo, lebo proud mléka byl moc silný na začátku kojení a to ho bolí, řešením by bylo - dítě chvíli držet v poloze aby si odříhlo, chlácholte ho a když se uklidní zkuste to znovu, možno použít počas kojení teplou láhev na jeho bříšku. Problém počas kojení dělá i plný noštěk nebo růst zoubků, ale na to vy ještě máte dostatek času. problém může byt i v tom, že z jedného prsu se mu líp saje než z druhého. Zkuste to odsledovat. pokud budete mat dotazy, tak přidejte je do komentáře pod otázkou.

Komentáře uživatelů ...

22. 10. 2009 5:23:47
Dobrý den, máme 7 měsíční dítě a přestáváme kojit.Potřebujeme radu jak, nebo čím ditě zasitit aby vydrželo celou noc spát a nebudilo se ( budí se 2-3x za noc ). Děkuji.
Kacenka [Porodní asistentka]
22. 10. 2009 8:32:26
No to tak rychlo s nočným kojením, nebo s krmením neskončí. Mléko postupně mužete zaměnovat za čaj, ale dítě ještě potřebuje pít. Pokud se dostatočně napapá v prubehu dne, tak v noci o to méne bude chtít jíst. Jestli nechcete zdĺhave ukončovat kojení, tak navštivte lékaře, který vám laktaci zastaví.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí