50114  30. 10. 2013 23:39:55 - Pianogirl

Stres

Dobrý den,
od malička jsem vždy byla od přírody hysterka, jak se říká. Mám v těle málo hořčíku, můj táta a já máme problém, že když nastane stresová situace začneme dělat něco s nohama, já jimi začnu klepat, táta začne skákat. Poslední dobou, protože jsem asi v pubertě, stresovè situace nezvládám, minule jsem se rozbrečela a nemohla přestat, chtěla jsem se zeptat, když mi je 13 let, jestli bych mohla začít brát nějaké prášky, co by mi se stresem pomohly. Nerada řeším podobné situace s rodiči, děkuji Sára P.S.: Stres se teď také navýšil, protože chodím na gympl a hraju hodně na klavír (dá se říct profesionálně, jezdím na soutěže apod.) Děkuji za přečtení!

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Určite existujú prípady, v ktorých lekár aj v takomto veku predpíše lieky, tomu však predchádza dostatočné vyšetrenie a samozrejme súhlas rodičov. A to si samozrejme odporuje s tým, že nerada riešite takéto situácie s nimi - teda v prípade liekov určite budete musieť. Ja by som však zvládanie stresu určite takto neriešila. Existujú aj prirodzené spůsoby ako sa naučiť stres zvládať. Sú různe relaxačné techniky, tiež techniky súvisiace s myslením, ktoré sa dajú naučiť. Ak máte naozaj pocit, že to nezvládate - skúste vyhľadať psychológa, napr.školského, prípadne poradňu - určite by Vám vedel pomocť. Lieky nie sú riešenie - zvačša len dajú organizmu signál, že sa nemusí viac snažiť. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

poradim
30. 12. 2013 0:29:36
Na nedostatok horčíka - piť magneziové tablety rozpustené vo vode alebo magne b6 , a pri strese dosť pomáha aj anti-stresová gulička ;)
Nata333
8. 1. 2014 20:24:44
dobry den mam 13 rokov a v stresovych situaciach sa my trasu ruky a hlava napr. ked idem odpovedat v skole neviete poradit prosim

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy