50170  2. 11. 2013 23:55:57 - ivkakaraskova

Strach ze sexu

Dobrý den,
mám již pět let přítele,ale především poslední dobou jakmile přijde na sex, šíleně se toho děsím a tak se tomu snažím vyhnout. Jakmile to nejde, přijde na mě hrozná panika a chce se mi brečet. Kolikrát když na to ale přeci jen dojde, tak se mi to i líbí. Ale tak max.dvě minuty, pak už mě to nebaví. Vůbec nevím, proč se tak chovám, proč z toho mám strach a přítel je už ze mě neštastný,hádáme se.:/Připadá mi,že jsem nikdy nebyla ze sexu odvázaná,ale líbil se mi víc,než momentálně.Myslíte,že jsem asexuální anebo to může být partnerem?Je pravda,že mě příliš nepřitahuje,navíc se mi znechutil tím,jak chce pořád sex, i když vím,že on je v našem vztahu ten "normální". Díky za pomoct:(

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Tak ako sa líšime povahami, charakterom, tak sa líšime i "chuťou" na sex. Niekomu stačí raz za mesiac, niekto chce každý deň. Problém je, ak sa práve takýto dvaja stretnú vo vzťahu - moc dlho to asi nemože fungovať. Pomocť by Vám mohol rozhovor jednak o Vašich potrebách, ale aj o tom, čo máte radi, čo nie. Skúste si predstaviť, či je niečo, čo by Vám sex spríjemnilo - či už ohľadom atmosféry, alebo konkrétnych techník. To, že nemáte chuť, může byť Vašim nadstavením, tým že Vás priateľ nepriťahuje, alebo aj nejakým sexuologickým problémom, alebo tiež kombináciou všetkého. Možno by bolo fajn skúsiť aj sexuológa. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

nerozhodna
8. 11. 2013 10:50:48
je to jasné-sama si to pomenovala- neprťahuje ťa. A keď k tomu prirátame po 5r. určitý stereotyp a ešte k tomu jeho nátlaky, tak je samozrejméže sa cítiš tak akos a cítiš. Presne toto mám za sebou z predošlého manželstva.Celkom to vie za pár okov zabiť chuť na sex, tiež som si už myslela že som úplne chladná...a tak si mylsím, že toto je začiatok konca vzťahu, lebo ak už nefunguje sex, začína škrípať aj to ostatné. Ale nevadí, keď nato príde, časom zistíš, že chuť na sex sa znova nesmelo hlási:-)) k niekomu inému, a v ďalšom vzťahu už to bude úplne o inom:-))

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy