50383  15. 11. 2013 11:36:08 - Kitsu

Strach z práce

Dobrý den,
jmenuji se Michal a je mi 25 let. Mám vystudovanou SOŠ s maturitou bohužel kvuli šikaně jsem si pobyt na ni prodloužil na dvojnásobnou dobu než jsem se z toho vzpamatoval. Muj problém spočívá v tom že jsem už skoro dva roky nezaměstnaný neschopný si najít práci, respektive pracovat. Mám hrozný problémy vykopat se k tomu poslat někam životopis.Možná proto že každýho praští do očí ta dlouhá doba na střední.. Potom když přijde pohovor tak to je už docela dobrý, ale potom když čekám na výsledek se mi v hlavě začnou honit myšlenky který mě stresujou, jako že celej svuj život už se nehnu z práce, že nebudu mít na nic čas, že skončím jako ti co přijdou domu z práce sednou k televizi a nic nedělaji a samozřejmě myšlenky typu jestli třeba s někym nevyjdu tak to budu muset zkousnout. Zvláště touhle mě krmí příbuzní.
Vím že tohle nicnedělání nikam nevede a proto potřebuju pomoct, ale radši bych si zkusil pomoct sám než hned běžet za psychologem...

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň Michal.
Ako prvé by som Vám odporučila také príslovie - zaoberať sa len reálnymi problémami, všetko ostatné hodiť za hlavu. Minimálne polovica z toho totiž /ak nie vačšina/, čo ste popísal sú fiktívne budúce ťažkosti, z ktorých niektoré můžu prísť a niektoré ani vůbec nie - pretože jednoducho záležia len a len od Vás. Predsa len od Vás záleží ako budete po práci tráviť čas, ako si všetko zorganizujete a v podstate aj to, ako si v práci ale aj kdekoľvek inde budete vychádzať s ľuďmi. Ste to Vy kto rozhoduje o svojom živote - uvedomte si to. Ak túto myšlienku prijmete, mnoho vecí bude pre Vás ľahších, život bude ľahší. A to, že ste dlho študoval - jednoducho su pripravte nejakú repliku, ktorú im poviete a hotovo - trebárs "zdravotné problémy".
Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy