50420  17. 11. 2013 15:36:34 - Apilreyh

Svědění rodidel

Dobrý den,
obracím se na Vás s mým problémem. Přibližně týden trpím nesnesitelným svěděním, neustále se musím škrábat, především ve večerních a nočních hodinách. Přes den problémy odeznívají, ale večer a přes noc se někdy rozškrábu až tak, že mám na kalhotkách malé krvavé skvrnky. Občas je rozškrábaná pokožka na dotek dosti bolestivá. Četla jsem, že by to mohla být mykóza. Mezi její další projevy patří prý neobvyklý výtok. Předtím jsem jej na kalhotkách měla - bílý až žlutý, výrazný, jakoby drolivý. Poslední dva dny mi ale připadá úplně v pořádku, nijak neobvyklý. Četla jsem také, že mykóza bývá způsobena změnou pH. PH výtoku jsem měřila indikátorovým papírkem a bylo velmi nízké. Tak nevím jestli to může něco znamenat.
Prosím o radu, jestli okamžitě ke gynekologovi, nebo mám ještě počkat. Je mi 16 let, u ženského doktora jsem zatím nebyla. Brzy mám dostat menstruaci, takže s ní tam stejně nemůžu. Nevím tedy, jestli to probrat s mámou a objednat se co nejdřív, nebo ještě počkat, jestli se to po menstruaci nespraví. V každém případě chci problém vyřešit, jelikož přes týden mám i tak problémy s nedostatkem spánku kvůli škole a buzení se v noci kvůli svědění mi moc nepomáhá. :) Předem děkuji za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Je vhodné v takomto prípade vyhľadať lekára. Aj keď mnoho krémov na kvasinky sú voĺne dostupné, v tomto príapde to však nebude postačujúce a je nutné predpísať aj vaginálne čípky.

Komentáře uživatelů ...

Apilreyh
17. 11. 2013 15:48:32
Ještě jsem zapomněla dodat, že dnes jsem na pyscích zpozorovala zvláštní kůži, myslela jsem si, že je to zaschlý výtok, avšak po umytí byla kůže pořád stejná. Možná je jenom odřená z opakovaného škrábání?
basti
17. 11. 2013 18:45:14
s najvačšou pravdepodobnosťou ide o mykózu. Porozprávaj sa s mamou, nech ťa objedná ku doktorovi a rieš to čo najskor nech mozeš v klude spávať. Doktor ti predpíše čípky a lokálny krém a do týždňa máš po probléme :) Antimykotiká sú volnopredajné napr. canesten alebo candibene tým sa možeš potierať 3x denne dokial sa nedostaneš k doktorovi. dúfam, že som pomohla :)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky