50429  18. 11. 2013 4:06:30 - Katrine72

Nejméně 20x slyším, ze me ma moc rada.

Dobry den, před pul rokem jsem odešla od manžela. Po soudních líčení bylo odsouhlaseno, ze dcera tráví s otcem jeden den+prespani na jednu noc a cely následující den do 17hod. Od doby, kdy je tato rutina, mu dcera zacala říkat během dne : "Maminko, ja te mám moc rada." Rekne to 20x i více. A říká to v situacích,
kdy ode mne nic neočekává ( při jízdě autem, při procházce, při usinani atd.)
Jak si to mám vysvětlit? Je to samozřejmě mile, ale bojím se, zda se uvnitř
ni něco neděje. Či zda ji můj bývaly manžel proti mne něco neříká??? Ja žiju pouze s dcerou , nového partnera nemám a lásku dceři projevuji nejen slovně! Měla bych nějak hlouběji zjistit, z jakého důvodu toto dcera říká? Děkuji predem ta vaši radu.
Kateřina

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň Kateřina.
Z tých málo informácií, ktoré sa tu dajú popísať súdim, že ak sa to nejako nebude stupňovať, poprípade sa nepridajú nejaké nezvyčajné príznaky, či správanie Vašej dcérky - nemusíte sa ničoho obávať. Je to úplne normálna reakcia na situáciu, s ktorou sa všetci musíte vyrovnávať. Dieťa cíti, čo sa deje medzi Vami s manželom, častokrát vnímajú viac ako dospelí, i keď to slovne popísať nevedia. Aj pre ňu je to totálna zmena situácie, s ktorou můžu ísť aj myšlienky o možných ďalších stratách - napr."otec odišiel, mohla by aj mama?". Do určitej miery je to pre ňu strata a tá vždy vyvoláva stres a toto dcérine uisťovanie může byť důsledok. Ale ako som už vyššie spomínala - nie je to nič, čoho by ste sa mala zatiaľ obávať. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy