50548  26. 11. 2013 23:53:25 - Agapi

Dohadovanie pri milovaní

Dobrý deň môj problém spočíva v sexuálnom styku s mojim partnerom.Pri sexe sa dohadujeme,ako to mám robiť,v akej polohe mám byt a nakoniec to skončí tým,že sa mu to nepáčilo a nevie ako dalej.Nerozumiem tomu pretože v mojich predminulych vzťahoch som taketo problémy nikdy nemala.ked mu poviem že sa mi páči pred tým hladenie,trochu nehy odpoved z nie take niečo nikdy žiadna priateľka pred domnou neziadala a nerobie val to(skrt.nebavia ho predehry).trva to uz rok a začíname mat z toho všetkého komplex.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Dobrý den,
je vidět, že si vlastně oba vzájemně nevyhovujete ve svých představách uspokojujícího sexu. Na druhou stranu jste spolu rok, což stále ještě může být v rámci společného intimního "slaďování se", které každý pár na začátku vztahu musí hledat.
Bylo by optimální, kdybyste si o tom mohli spolu v klidu (ne zrovna při sexu) promluvit. Jaké má partner vlastně představy, myslím, že to nebude jen o polohách. Jaký zážitek, jaké třeba fantazie on chce v sexu s Vámi realizovat? Je důležité, aby on pochopil Vaší potřebu něhy, řekněte mu také o tom víc, jaké pocity Vám to dává, jaké představy Vám to vzbuzuje.
K takovým společným hledáním se často vyplatí navštívit odborníka, párového terapeuta. Je totiž možné, že Váš nesoulad má hlubší kořeny a je tedy šance, že se zlepšením sexu může růst i Váš vztah. A párový terapeut by byl k tomu dobrým průvodcem. Držím palce, ať vše dobře dopadne.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy