50549  27. 11. 2013 8:07:04 - zuzakovarova

Předkožka u 4,5 letého dítěte

Dobrý den,
mému synovi je 4,5 roku, už několikrát jsme řešili \"přilepenou\" předkožku, kterou mu lékaři \"odlepili\", ale momentálně máme problém, který bych chtěla zkusit vyřešit nějakou mastičkou, protože z lékařů kolem pindíka, po svých zkušenostech, má panickou hrůzu. Jedná se o to, že předkožka jde přetáhnout, pouze na začátku předkožky se mu vytvořili takové jakoby prasklinky a má předkožku červenou, nevím, jak mu pomoci. Myslíte, že pomůže, když budeme mazat opthalmo framykoin, nebo mi můžete doporučit něco, co by více pomohlo? Děkuji moc za ochotu. Zuzana Kovářová

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den,
téma chlapecké předkožky je v pediatrii jedno z nejvíce diskutovaných, přístupy k této problematice se různí jak změpistě tak i mezi urology. V našich podmínkách je doporučováno vyřešit uvolňování předkožky do konce předškolního věku, pokud to nejde jinak tak obřízkou, ale v některých zemích například se čeká až do puberty. Předpokládám, že vy jste již v péči dětského urologa, když máte za sebou pokusy o uvolnění předkožky, pokud máte obavy z dalšího zákroku, zeptejte se na názor více dětských urologů pro Váš konkrétní případ. Jinak souhlasím s komentářem, který je zde uveden. Framykoin po dobu maximálně 10 dnů může vyléčit počínající lokální zánět, ale existujícím srůstům nepomůže, na ty se v některých případech požívají masti s kortikoidy, ale to musí posoudit dětský urolog. Pro obecnou informaci doporučuji tento text http://www.nemcb.cz/osetreni-predkozky-u-ditete/ .

Komentáře uživatelů ...

Bader
30. 11. 2013 5:35:07
Framykoin lieči len ranku nie zúženú predkožku. V každom prípade by ste mala vyhľadať detského urológa apo vyšetrení vám pravdepodobne navrhne chirurgický zákrok. Robí sa už dnes v anestéze. Chlapci si ani nič neuvedomia. Ranky po zásahu sa pekne až neviditeľne zahoja. Riešte to ešte teraz v tomto veku. V neskoršom bude väčšie trauma. Zatiaľ chlapčeka kúpte ( so zameraním na inkriminovanú časť) v repíkovom kúpeli a dočasne!!! používajte i framykoin aby nedochádzalo k zápalu. Lekár vám potom poradí ďalší postup.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí