50550  27. 11. 2013 10:45:29 - ektopickapanvovaoblicka

Ektopicka panvova oblicka a porod

Dobry den.
Chcela by som sa opytat odbornika na otazku, na ktoru sa tazko hlada odpoved a odpovede, ktore som nasla na nete su rozne. Mam oblicku v panve dole vedla maternice a tesne nad mocovym mechurom jemne dolava. Nie je migrujuca. Chcem vediet, ci by ste odporucali prirodzeny porod v mojom pripade, lebo tu v Anglicku na mna dot tlacili, ze oblicka nie je dovodom na sekciu. Avsak jedno dieta uz mam a to sekciou na SR, lebo sme nechceli riskovat problemy ako napriklad poskodenie oblicky alebo dietata. Moja oblicka je mensia, pracuje na zruba 30-34%, je otocena rovnakym smerom ako prava. Predosle dieta malo 3,5 kg a 52 cm. V tehotenstve ma oblicka trosku pobolievala a pichala, asi kvoli extra krvi, co musela filtrovat. Nemozem jest prilis solene jedla. Tak sa vas pytam, odporucili by ste prirodzeny?Ja sa obavam, ze by to skoncilo bud kliestovym porodom alebo urgentnou sekciou. Ake su vase osobne skusenosti?

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, vyjádřit by se měl váš urolog, která cesta porodu je nejlepší (nejen gynekolog, ten by se měl přizpůsobit názoru urologa). Vzhledem k tomu, že je lepší předcházet komplikacím, o kterých víme, že by se mohly objevit, přistoupila bych spíše k císařskému řezu, tak jak to bylo provedeno při prvním porodu.

Komentáře uživatelů ...

ektopickapanvovaoblicka
9. 10. 2014 13:48:57
Dobry den. Dakujem za radu, rodila som pred 6 mesiacmi. :-) Anglicky urolog chcel prirodzeny, lebo tu setria financiami, ja som si vydupala sekciu. Nelutujem.
MUDr.Ciefova [Internista]
9. 10. 2014 13:59:48
Omlouvám se za pozdní odpověď, jen nyní odpovídáme i na nezodpovězené starší dotazy, aby se mohli ev. poradit i jiní dotazovatelé. Samozřejmě gratuluji k miminku a k tomu, že se vám sekce podařila vydupat :) Myslím si, že klid matky během porodu je taky hodně důležitý.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk