50570  28. 11. 2013 21:28:52 - Lena25

Anální styk

Dobrý den, kolikrát do měsíce se může provádět anální styk (za dodržení všech podmínek), aby nebyl zdraví škodlivý? Mám hrůzu z toho, že třeba za 10-15 let budu mít následky. S přítelem provádíme 1-2x do měsíce. A ještě by mě zajímalo zda z análního sexu může mít žena záněty močového měchýře?
Moc děkuji za odpověď.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Anální sex může zvyšovat riziko zánětů močového měchýře. Riziko podstupujete při každém análním styku. Čím více ho praktikujete, tím je riziko větší. Konečník není přizpůsoben takové zátěži. Riskujete hlavně trhliny, hemoroidy nebo výhřez konečníku.

Komentáře uživatelů ...

Bader
30. 11. 2013 5:25:58
Zápal močových ciest a mechúra by ste mohla mať snáď len v tedy ak po análnom styku praktizujete bez umytia a bez novej ochrany i klasický styk. Análny styk si môžete užívať koľko sa vám v podstate páči. Ale po čase skutočne je poznať na zvierači, že ho praktizujete. Je viac uvoľnený a poddajnejší. Proste navyknutý na častejšie a širšie rozťahovanie. Nezabudnite na dôkladnú hygienu vás oboch hlavne "PO" a jedine s dostatočnou lubrikáciou!! Nie na silu "telo" musí chcieť a dostatočne sa uvolniť.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie