50669  5. 12. 2013 10:22:59 - mike123

Nervozita,stres,nesustredenie

Dobrý deň.
V poslednom čase mávam problém z nervozitou v kuse som podráždený,nekľudný,nervózny a pod ... Nedá sa mi to nijako ovplyvniť a potom nechtiac reagujem na ostatných podráždene a pod... Od toho sa pravdepodobne odvíja aj to, že pri učení sa nedokážem sústrediť na učivo a nedokážem sa to naučiť poriadne. Aj keď sa to naučím ,tak to ovládam len krátkodobo na chvíľku no neskor mi to znova vypadne z hlavy. Hľadal som na internete niečo ohľadom tohto no nič som nenašiel.Som celkom veľký trémista no neviem sa dáko v tomto smere ovládnuť. Neviem čo by som mal robiť tak vás prosím o dáku radu. Som študentom na strednej škole. Ďakujem za vašu ochotu a tento web je super že môže hocikto prísť za vami a vy mu ochotne pomôžete je to skvelá vec :)

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Dobrý den,
vypadá to, že Váš problém s nesoustředěností, s pocitem, že si nemůžete nic zapamatovat (což ve skutečnosti není nic jiného než problém se soustředěním), pramení z Vašich potíží s trémou. Zřejmě Vás představa hrozícího zkoušení před třídou natolik stresuje, že se jen těžko na potřebnou přípravu zkoncentrujete.
Na trému velmi dobře pomáhá KBT terapie. Zkuste ve svém bydlišti vyhledat pracoviště, kde byste se jí mohl zúčastnit, buďto skupinovou nebo individuální formou. Pokud nic nenajdete, zkuste běžnou ordinaci psychologa nebo psychoterapeuta. Byla by škoda problém neřešit a trápit se takto při přípravě do školy.

Komentáře uživatelů ...

mike123
14. 12. 2013 16:49:56
ďakujem za rady :)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy