50685  7. 12. 2013 3:28:01 - Milovicz

Zvýšená citlivost v oblasti varlete

Dobrý den,
navštívil jsem svého urologa se slabou, občasnou bolestí/zvýšenou citlivostí v oblasti varlete a ledviny. Jelikož jsem již přibližně před 15 lety prodělal jak ledvinovou koliku, tak i zánět nadvarlete, byl mi proveden rozbor moči (zvýšená hladina solí), následně by bylo provedeno ultrazvukové vyšetření obou ledvin, prostaty a močového měchýře. Zde, mimo mírné kalcifikace, nebyl nalezen žádný problém. Dále mi byl proveden rozbor krve, který také neukázal na žádné další problémy. Doporučen mi tak byl pouze zvýšený příjem tekutin s další kontrolou za rok. Přímé vyšetření varlete pohmatem mi pan doktor neprovedl ačkoliv jsem ho na citlivost v oblasti varlete samozřejmě upozorňoval.
Varle mám bohužel občas stále trochu citlivé (především při ležení na břiše nebo delším pobytu v zimě) a ačkoliv není nijak zvětšené nebo s patrnou deformací, rád bych tuto situaci dál řešil.
Můžete mi, prosím, navrhnout další postup a případně zhodnotit, zda výše popisovaná vyšetření mohou s jistotou diagnostikovat vážnější zdravotní problémy?
Předem děkuji za radu.
M.M.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Zásadním vyšetřením je ultrazvuk a pohmat. Tato dvě vyšetření stačí k vyloučení vážného onemocnění. Doporučil bych fyzický klid a lokálně analgetika.

Komentáře uživatelů ...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot